CHP’li Özel’den grevdeki Sputnik çalışanlarına destek

CHP’li Özgür Özel, Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS) ile Sputnik Türkiye işvereni arasında sürdürülen toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde anlaşma sağlanamaması üzerine başlayan greve destek verdi.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA – CHP Meclis Grup Başkanı Özgür Özel ve CHP’li milletvekilleri, toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde uzlaşma sağlanamaması ve 24 çalışanın işten çıkarılması üzerine başlayan Sputnik Türkiye çalışanlarının grevine destek ziyaretinde bulundu.

Grevde 14 günü geride bırakan Türkiye Gazeteciler Sendikası üyesi Ankara’da çalışan gazetecilerden bilgi alan CHP’li Özel burada yaptığı açıklamada, Sputnik işverenini hukuk kurallarına uymaya ve işten atılan emekçilerin işe dönmesi çağrısında bulundu.

Sputnik’in işten atılan emekçileri işe alana kadar telefonlarına yanıt vermeyeceklerini ifade eden Özel, “Sputnik’in telefonlarına çıkmayacağız sorularını yanıtlamayacağız. Basın bültenlerimizi göndermeyeceğiz. Buradaki direnişi destekleyen herkese şunu söylüyoruz. Haksızlığa sessiz kalırsak Sputnik bunu sürdürecek. Grevi kırmaya çalışan Sputnik’e siyasetçiler demeç vermesinler. İnsanlar da yaptıkları haberleri okumasınlar, tıklamasınlar” ifadeleri kullandı.

CHP’li Özel’e Balıkesir Milletvekili Ensar Aytekin, Sivas Milletvekili Ulaş Karasu ve İstanbul Milletvekili Suat Özçağdaş ve Adana Milletvekili Burhanettin Bulut da eşlik etti.