CHP'li Özer: Tayfun Kahraman hangi sebeple biricik kızı Vera’dan ayrı tutulmaktadır?

Gezi Davası’ndan tutuklu bulunan Tayfun Kahraman’ı Silivri Cezaevi’nde ziyaret eden CHP'li Turan Taşkın Özer,

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - CHP İstanbul Milletvekili Turan Taşkın Özer, Gezi Davası’ndan tutuklu bulunan Tayfun Kahraman’ı Silivri Cezaevi’nde ziyaret etti.

Silivri Cezaevi önünde açıklama yapan Özer, Kahraman’ın yaklaşık 600 gündür Silivri Cezaevi’nde olduğunu hatırlattı ve “Beni buraya getiren Tayfun’un eşi Doktor Meriç Kahraman’ın adalet arayışıdır. Bir hukukçu ve milletvekili olarak bu adalet arayışına kulak vermek ve onun gibi haykırmak tarihsel sorumluluğumuzun bir gereğidir” dedi.

ADALET BAKANINA SİLİVRİ CEZAEVİ ÖNÜNDE SORULAR

Doktor Meriç Kahraman’ın Adalet Bakanı Yılmaz Tunç’a sorduğu soruları Silivri Cezaevi önünde tekrar eden Özer şunları söyledi:

“Tayfun Kahraman hangi fiili sebebiyle 18 yıl hapis cezası almıştır. Bu fiillerine esas teşkil eden hangi deliller bulunmaktadır? Hangi sebeple biricik kızı Vera’dan ayrı tutulmaktadır?”

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç’un bu soruların cevabını vermek zorunda olduğunu belirten Özer, “Biz bugün buradayız, Adalet Bakanı dosyayı eline alsın, desin ki ‘dosyada suç teşkil eden şu eylem vardır, bu suça esas teşkil eden şu delil vardır’. Ama diyemez. Çünkü dosyada Kahraman’ın suçlu olduğuna dair en ufak bir delil yoktur” diye konuştu.