CHP’li Özgür Özel: Covid-19’la mücadelede TBMM’de genel görüşme açılsın

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, vaka sayılarındaki artış ihtimali, aşı tedarikinde yaşanan sorunlar ve virüsün mutasyona uğramasının mücadelede yaratacağı olumsuzlukları görüşmek için TBMM’de genel görüşme açılması çağrısında bulunacaklarını kaydetti.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Grup Başkanvekili Özgür Özel, yaptığı yazılı açıklamada Covid-19 salgınında gelinen nokta, aşı tedarikinde yaşanan sorunlar ve son günlerde salgın tehdidini artıran mutasyonların önlenmesine ilişkin TBMM'de Genel Görüşme açılması çağrısında bulunacaklarını kaydetti.

ŞUBAT AYI ORTALARINDA YENİ DALGA:TEDBİRLER SIKLAŞTIRILMALI

Türkiye’nin en fazla vakaya rastlanılan 9’uncu, en fazla ölümün yaşandığı 18’inci bu ülke olduğuna dikkat çeken Özel, “Şubat ayı başından itibaren Türkiye’deki aktif vaka sayısı 86 bin dolaylarında seyretmektedir. Ülkemiz korona virüsü salgınında en fazla vakaya rastlanılan 9’uncu ülke, en fazla ölümün yaşandığı 18’inci ülkedir. Vaka sayısı da 24 Ocak gününden itibaren artış gözlenmektedir. Esnafın ve küçük işletmelerin aylardır kan ağladığı bir dönemde iktidar partisinin il kongrelerine yapılan yüksek katılımın genel başkanları tarafından takdir edilmesi virüsle mücadelede bir çelişki olarak orta yerde durmaktadır. Uzmanların Şubat ayı ortalarında yeni bir dalga beklediklerine ilişkin açıklamaları kamuoyuna yansımıştır. Bu çerçevede korona virüsüyle mücadelede tedbirlerin sıklaştırması gerekmektedir” ifadesini kullandı.

'MÜCADELEDE EN ETKİN YÖNTEM ŞEFFAFLIK'

CHP’li Özel, İngiltere’den yayılan mutasyona karşı yeterince tedbir alınmadığına dikkat çekerek şöyle konuştu:

“İngiltere’de görülmeye başlayan mutasyonlu virüslere ilişkin yeterince tedbir alınmadığı görülmektedir. Bu noktada mutasyonlu virüsle mücadele noktasında ele alınabilecekler değerlendirilmelidir. Tıpkı her gün açıklanan turkuaz tablo gibi, mutasyonlu virüsün kaç kişide görüldüğü, görüldüğü kentlerle birlikte kamuoyuna şeffaf bir biçimde iletilmelidir. Bir kez daha Sağlık Bakanlığı’na korona virüsüyle mücadelede en etkin yöntemin şeffaflık olduğunu hatırlatıyor, mutasyonlu virüse ilişkin daha dikkatli tedbirler alınması gerektiği çağrısında bulunuyoruz.”

'TÜM YURTTAŞLARIMIZA YETECEK DOZDA AŞI TEDARİK EDİLMELİ'

Özel, “Mutasyonlu virüse ilişkin bazı aşıların etkisinin bulunmadığına yönelik bilgiler de göz önüne alındığında sürecin hassasiyeti ortadadır. Korona virüsüyle mücadeleye yönelik elimizdeki en etkin yöntem olan aşı konusunda da ne yazık ki yürütme organı tarafından aşı miktarları henüz ülkemize getirilememiştir. Adalet ve Kalkınma Partisi Genel Başkanı’nın aşı tedarikinde zorluklar yaşanabileceğine yönelik ifadeleri, kamuoyuna taahhüt edilen 50 milyon doz aşının getirilemeyeceği vehmini kuvvetlendirmektedir. Bu konudaki taahhütlerin gerisine düşülmeyeceğine yönelik bir açıklamanın yapılması kamuoyundaki soru işaretlerini bertaraf edecektir. Ancak tüm yurttaşlarımıza yetecek dozda aşının bulunabilmesi noktasında yürütülen müzakerelerin geldiği aşamayı bilmek de vatandaşlarımızın hakkıdır” ifadesini kullandı.

'GENEL GÖRÜŞME AÇILMASINI TALEP EDECEĞİZ'

Gelinen bu noktada Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde bir genel görüşme açılması çağrısında bulunacaklarını ifade eden Özel, “Bütün yükün sağlık çalışanlarının sırtına yüklendiği ve onlara yönelik verilen sözlerin dahi tutulmadığı bir sürecin içindeyiz. Gelinen aşamada vaka sayılarındaki artış ihtimalleri, aşı tedarikinde yaşanan ve yaşanabilecek sorunlar ile virüsün mutasyona uğramasının mücadelede yaratacağı olumsuzlukları görüşmek için Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde bir genel görüşme açılması çağrısında bulunacağız. TBMM sürece dahil olmalıdır” diye konuştu. (DUVAR)