CHP'li Öztunç'tan yangın tepkisi: 'Beceriksizler'

Marmaris'teki yangın bölgesinde yaptığı açıklamada, alevlerin afet kriz merkezine kadar indiğini hatırlatan Ali Öztunç, "Afet koordinasyon merkezini dahi koruyamadılar, oraya kadar indi" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Muğla'nın Marmaris ilçesinde ormanlık alanda başlayan yangın devam ediyor. CHP Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç, rüzgarın da etkisiyle hızla yayılan yangın bölgesinden açıklamalarda bulundu.

Zamanında müdahale edilemediği için yangının yerleşim alanlarına ulaştığını söyleyen Öztunç, “Yangın tepelerin çok daha gerisindeydi, maalesef zamanında müdahale edilemediği için, dün gece havadan müdahale etmedikleri için yangın şu anda buraya kadar inmiş durumda. Burası yerleşim alanı, yaklaşık 100 metre var yok yerleşim alanına. Burada evler var, iş yerleri var ve daha da ilginci kamuya ait olan afet yönetim merkezi burasıydı" dedi.

Öztunç, alevlerin afet koordinasyon merkezinin bulunduğu Değirmenyanı’na kadar indiğini belirterek, “Afet kriz merkezi buradaydı. Yani dün akşam bakanların olduğu, tüm yetkililerin, valinin, kaymakamın olduğu yer burasıydı. Burayı boşaltmak zorunda kaldılar. Afet koordinasyon merkezini dahi koruyamadılar, oraya kadar indi” diye belirtti.

'ŞU ANDA HİÇBİR ÇALIŞMA YOK, GECE GÖRÜŞÜNE SAHİP YANGIN SÖNDÜRME HELİKOPTERLERİ YOK'

Çalışmaların 'beceriksizce' sürdürüldüğünü ifade eden Öztunç, "Yani o kadar beceriksizler ve maalesef yangın devam ediyor. Yangını söndüremiyorlar. Doğru düzgün bir çalışma yok. Şu anda hiçbir çalışma yok, gece görüşüne sahip yangın söndürme helikopterleri yok. Olduğunu söylemişlerdi ama öyle bir helikopter yok. Olsa herhalde burada çalışırdı. Maalesef yangın devam ediyor” diye konuştu. (HABER MERKEZİ)