CHP'li Polat: İktidar Hollanda nüfusu kadar yoksul yarattı

CHP'li Mahir Polat, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından verilen Türkiye Aile Destek Programı'na ilişkin konuştu. Polat, "İktidar 17 milyonluk Hollanda kadar yoksul yarattı" dedi.

Fotoğraf: Arşiv
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - CHP İzmir Milletvekili Mahir Polat, Bakanlığın düzenli sosyal yardım programında olmayan ve aşırı yoksulluk sınırının altında kalanlara nakdi olarak gerçekleştirdiği Türkiye Aile Destek Programı'na ilişkin açıklamalarda bulundu.

Türkiye de 3 milyon 500 bin hanede kişi başı aylık gelirin 5 bin 600 TL’nin altında olduğunu söyleyen Polat, bugün asgari ücretin açlık sınırının altında kaldığı ve temmuz ayında gerçekleşmeyen zamla milyonlarca kişinin mağdur olduğunun altını çizdi. 

'İKTİDAR HOLLANDA NÜFUSU KADAR YOKSUL YARATTI'

Yapılan desteklere dikkat çeken Polat, kademeli olarak gerçekleşen destek tutarlarının hane de kişi başı aylık geliri 450 TL ve altında olanlara 1250 TL, hanede aylık gelirin 1300 TL ve 3000 TL olması halinde aylık sadece 850 TL olduğunu söyledi. Bugünkü tablo karşısında ekonomik verilerin iyiye gittiğini söyleyen iktidarın yaratmış olduğu derin yoksulluğu görmezden geldiğini vurgulayan Polat, bugün 'Hollanda bizi kıskanıyor' diyen iktidar anlayışının 17 milyon nüfuslu Hollanda kadar yoksul yarattığını söyledi.

Türkiye Aile Destek Programı'nın 2022 yılında 1 yıllığına hayata geçirildiğinin altını çizen Polat, geçtiğimiz yıl 1 yıllığına uzatılan destek programının önümüzdeki ay biteceğini, Bakanlığın uzatması halinde ise bu destekten yararlanmaya devam edilebileceğini söyledi.

ELEKTRİK FATURASINI ÖDEYEMEYEN HANE SAYISINDA ARTIŞ

Bakanlığın açıklamış olduğu raporda elektrik faturasını ödeyemeyen hane sayısının 2021 yılında 2 milyon 400 bin olduğuna vurgu yapan Polat, 2024 yılı mayıs ayı itibari ile elektrik faturasını ödeyemeyen hane sayısının 4 milyonu bulduğunu söyledi. Yüzde 38’lik son zam sonrası bu sayının artacağını belirten Polat, "Yıl sonunda elektrik faturasını ödeyemeyen hane sayısının 5 milyonu bulabileceğini öngörüyoruz" dedi.