CHP'li Şahbaz, Kütahya'da konuştu: 'Kütahya'nın hizmet hastanesi yok'

CHP Genel Başkan Yardımcısı Zeliha Aksaz Şahbaz, ziyaret ettiği CHP Kütahya İl Başkanlığı'nda kent genelinde yaşanan sağlık sorunlarına dikkat çekti.

Fotoğraf: Arşiv
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - CHP Sağlık Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Zeliha Aksaz Şahbaz, ülke geneli ve Kütahya’da yaşanan sağlık sorunlarına ilişkin basın açıklaması yaptı. 

CHP Kütahya İl Başkanlığı’nda konuşan Aksaz Şahbaz, sağlık hizmetine ulaşmada ve belli branşlara randevu almada yaşanan sıkıntılara değindi. Aksaz Şahbaz, Kütahya’da hastanelerin eğitim araştırma ve hizmet hastanesi olarak ikiye ayrılması gerektiğini vurguladı. 

Sağlık Bakanlığı tarafından uygulamaya konulan onaylı randevu sisteminin de yaşanan sağlık sorunlarına çözüm olmadığına dikkat çeken Aksaz Şahbaz, "Dijital okuryazarlığımızın düşük olduğu da göz önüne alınırsa onaylı randevunun çözüm oluşturmayacağı ve yeni sorunlara neden olacağı da açıktır. İlaca ve tıbbi sarf malzemelerine ulaşımda ciddi sorunlar yaşanmaktadır. Yoksulluk altında ezilen vatandaşlarımızı katkı payları belini bükmektedir" ifadelerini kullandı.

'SAĞLIK HİZMETİ ERİŞİLEBİLİR OLMAKTAN UZAKLAŞMAKTADIR'

Kütahya’da seçim öncesi son kontrolleri bile yapılmadan apar topar açılan Şehir Hastanesi’nin de sorunlara çözüm olmadığını aktaran Aksaz Şahbaz, açıklamasını şu ifadelerle sürdürdü:

“Kütahya Şehir Hastanesi ve hemen yanında bulunan Evliya Çelebi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Sağlık Bilimleri Üniversitesi’yle afiliye bir şekilde eğitim araştırma hastanesi olarak aynı idare altında hizmet vermektedir. Maalesef bu durum Kütahyalı hemşerilerimizde ve orada çalışan hekimlerimizde çok ciddi sıkıntılara neden olmaktadır. Kütahya’nın bir hizmet hastanesi yoktur. Kütahya’daki bu iki hastane ayrılarak birisi hizmet hastanesi, diğerinin üniversiteyle afiliye eğitim araştırma hastanesi olarak hizmet vermesi gerekmektedir. Kütahya Şehir Hastanesi, Evliya Çelebi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin yanında inşa edilmiştir. Doğudan batıya uzanan yerleşimdeki Kütahya’nın bir ucundaki hastanelere ulaşım çok zor olmaktadır. Sağlık hizmeti ulaşılabilir olmaktan uzaklaşmaktadır. Şehrin bir diğer ucundaki Hacıazizler mevkiine 600 yataklı olarak yapılacağı dile getirilen eğitim ve araştırma hastanesinin de çözüm olmayacağı açıktır.”

Şehir merkezinde ulaşılabilir bir konumda hastaneye ihtiyaç olduğunun altını çizen Aksaz Şahbaz, şöyle devam etti:

"Bu ihtiyacı karşılayan ek bina olarak adlandırılan ve önceki dönemde Kütahya Devlet Hastanesi olan ve Şehir Hastanesi’nin açılmasıyla kapatılan hastaneye ihtiyaç vardır. Depreme dayanıksız olduğu söylenen bu binanın yerine mevcut Sağlık Müdürlüğü alanını da kapsayacak şekilde yeni bir hastane yapılarak Kütahyalı hemşerilerimizin hizmetine sunulmalıdır. Şehrin en merkezinde, nüfus yoğunluğu en fazla olan alanda bulunan hastaneye vatandaşlarımızın yürüyerek ulaşması ya da tek vasıtayla ulaşması mümkün olmaktadır. Acil durumlarda hayat kurtarıcı olan bir hastane en kısa zamanda inşa edilerek hizmete sunulmalıdır."

ŞEHİR HASTANESİ İNŞAATINDA ÇALIŞAN İŞÇİLERE 2,5 AYDIR MAAŞ ÖDENMİYOR

Son olarak, Kütahya Şehir Hastanesi'nde yüklenici firma tarafından 2,5 aydır maaşları ödenmeyen ve bu sebeple iş bırakan işçiler olduğunu hatırlatan Aksaz Şahbaz, "Bu emekçilerimizin maaşları ödenerek bir an önce mağduriyetleri giderilmeli, emeklerinin karşılığı verilmelidir. Tüm bu sorunlar ve zorluklar altında büyük fedakârlıklarla sağlık hizmeti veren en zor anlarımızda yanımızda olan ve bizi hayata bağlayan tüm sağlık emekçilerimize, hekimlerimize, hemşirelerimize ve sağlık personelimize teşekkür ediyoruz" diyerek sözlerini noktaladı.