CHP’li Salıcı: İstikrar için Türkiye’nin erken seçime ihtiyacı var

CHP Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı partisinin toplantısında, Türkiye’nin erken seçime ihtiyacı olduğunu söyledi. Salıcı, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı Kuzey Kore lideri Kim Jong-un’a benzetti.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA- CHP Parti Örgütü, Örgüt Yönetimleri ve Yurtdışı Örgütlenmelerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı, partisinin Antalya’da yapılan 13’üncü bölge toplantısında erken seçim çağrısı yaparak, “Diyorlar ki bize, ‘Erken seçim istikrarsızlık getirir’. Türkiye’de istikrar yok ki? İstikrar için Türkiye’nin erken seçime ihtiyacı var” dedi.

CHP’li Salıcı, “Biz iktidara hazırız arkadaşlar. Fikirlerimiz var, muhalefetteyken iktidara yaptırdığımız işler var, kadrolarımız var ve geleceğe dair Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ten aldığımız mirası geleceğe taşıyacak bir inancımız var” ifadelerini kullandı.

‘İSTİKRAR İÇİN TÜRKİYE’NİN ERKEN SEÇİME İHTİYACI VAR

Antalya’da, Antalya, Burdur, Isparta ve Konya il ve ilçe yöneticilerinin katıldığı Bölge Toplantası’na, Salıcı’nın yanısıra parti meclisi üyesi Hakkı Süha Okay. Antalya Büyükşehir Belediyesi Başkanı Muhittin Böcek, Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, ilçe belediye başkanları ve milletvekilleri katıldı.

Bölge toplantısında doların son bir haftadaki yükselişine dikkat çeken Salıcı, “Bu döviz kuru böyle devam ettikçe, elektriğe, doğalgaza, mazota, ithal edilen gübreye, gıda fiyatlarına zam gelmeye devam edecek. Önümüz kış ve bu kış zor geçecek gibi görünüyor yurttaşlarımız için” ifadelerini kullandı

AK Parti iktidarının, “Niçin erken seçim istiyorsunuz? Erken seçim istikrarsızlık getirir” söylemini eleştiren Salıcı yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“Türkiye’nin bir an önce Adalet ve Kalkınma Partisi’nin üç yıldır bizi krizde tutan politikalarından kurtulması, tünelin sonunda ışık görülmesi için, Türkiye’nin yeniden dünyada göğsünü gere gere, dünyanın güçlü ekonomilerinden birisi olduğunu haykırabilmesi için, hakça bölüşülmesi için Türkiye’nin erken seçime ihtiyacı var. İstikrar için Türkiye’nin erken seçime ihtiyacı var. Türkiye’nin Recep Tayyip Erdoğan’ın yönettiği bu iktidardan kurtulmasına ihtiyaç var."

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Kuzey Kore lideri Kim Jong-un’a benzeten CHP Genel Başkan Yardımcısı Salıcı sözlerini şu ifadelerle sürdürdü:

“Kuzey Kore kapalı bir ülke, medyası kontrol altında, siyaseti kontrol altında. Ülkeye gelecek turistler dahi kontrollü bir şekilde alınıyorlar. Kim Jong-un’un medyası halkı şu şekilde avutuyor: ‘Japonya’da, Avustralya’da benzin yok, Güney Kore Hong Hong’da yiyecek kıtlığı baş gösterdi. Biz yine iyiyiz. Başımızda halkının derdi ile dertlenen biri var. Yarı aç yarı tok yatabildiğimize şükredelim. Bir ve beraber olduğumuz sürece bize bir şey olmaz.’ Kuzey Kore medyası vatandaşını sakin tutmak için bunu pompalıyor. Bizimki ne yapıyor? Erdoğan diyor ki, ‘Amerika, İngiltere’nin halini görüyorsunuz değil mi? Benzin yok benzin. Türkiye’de söyle bir sorun yok. Bizim durumumuz yine iyi. Bizi kıskanıyorlar, barajlarımızdan, köprülerimizden, otoyollarımızdan dolayı.’ Ortada bir sıkıntı var, büyük bir sorun var. Türkiye’nin bu sorununu ‘biz daha iyiyiz, bakın dünyanın başka yerlerinde ne kadar kötü şeyler oluyor’ diyerek avutmaya çalışıyoruz.”

‘BİZ HAZIRLIKLIYIZ’

CHP’nin iktidara hazır olduğunu belirten Salıcı sözlerini şu ifadelerle noktaladı:

“Bu toplantılar Cumhuriyet Halk Partisi’nin bugününü konuşacağımız toplantılar değil. Bugünü analiz edeceğiz, Cumhuriyet Halk Partisi’nin önümüzdeki dönemi nasıl kuracağını, hangi kadrolarla kuracağını, bugün burada bulunan yoldaşlarımızın bu mücadelenin neresinden tutacağını ve o mücadeleyi Sayın Genel Başkanımızı Kemal Kılıçdaroğlu önderliğinde başarıya nasıl götüreceğini tartışacağımız toplantıdır. Biz hazırlıklıyız. Fikirlerimiz var, muhalefetteyken iktidara yaptırdığımız işler var, kadrolarımız var ve geleceğe dair Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ten aldığımız mirası geleceğe taşıyacak bir inancımız var." (DUVAR)