CHP'li Sevda Erdan Kılıç, Tayfun Kahraman için seslendi: 'Cezaevlerini intikam aracı olarak kullanmayın'

MS hastası Tayfun Kahraman için Adalet Bakanı Yılmaz Tunç'a seslenen CHP'li Kılıç, "Cezaevlerini intikam aracı olarak kullanmaktan vazgeçin. Kahraman'ın tedavisi için gerekleri yerine getirin" dedi.

Fotoğraf: ANKA
Google Haberlere Abone ol

 

DUVAR - CHP İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç, Gezi Davası'nda 18 yıl hapse mahkum edilen ve Silivri Cezaevi'nde kalan şehir planlamacısı Tayfun Kahraman'ın MS hastası Tayfun Kahraman'ın tedavisi için hastane raporunun gereklerinin yerine getirilmesi çağrısında bulundu. 

ANKA'nın aktardığı habere göre;  CHP'li Kılıç, Gezi Davası kapsamında 27 aydır cezaevinde olan MS hastası Tayfun Kahraman için Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’nin verdiği raporun uygulanmaması üzerine Adalet Bakanı Yılmaz Tunç’a soru önergesi verdi.

'EGZERSİZ KISITLAMASI HASTALIĞININ İLERLEMESİNE SEBEP OLUYOR'

27 aydır hukuksuz bir şekilde hapsedilen Kahraman'ın cezaevinin keyfi uygulamaları nedeniyle büyük sağlık sorunları ile karşı karşıya olduğunu söyleyen Kılıç, "Tayfun Kahraman, 2005 yılından bu yana MS hastası. Yıllardır da Cerrahpaşa Nöroloji Ana Bilim Dalı’nda tedavi görüyor. Her üç ayda bir hastaneye giden Kahraman’ın hastane sevki, el ve ayaklarındaki güçsüzlüğe rağmen jandarma eşliğinde elleri kelepçeli bir şekilde yapılıyor" dedi. 

Kahraman'ın sağlığı için ilaçlar kadar elzem olan ihtiyacın düzensiz egzersiz olduğunu dile getiren Kılıç, "Ancak Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’nin Kahraman’ın her gün egzersiz yapması gerekir raporları Silivri cezaevi yönetimi tarafından tam 27 aydır işleme alınmıyor. Tayfun Kahraman’ın sadece bir gün, bir saat egzersiz hakkı var. Bu kısıtlama onun hastalığının daha da ilerlemesine neden oluyor. Cezaevi, bu talebin yerine getirilememesinin nedeni olarak organizasyon yetersizliğini öne sürüyor. En büyük cezaevini biz yaptık diye övünenler, sıra mahkum haklarına gelince sınıfta kalıyorlar" diye konuştu.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç'a seslenen Kılıç, "Cezaevlerini intikam aracı olarak kullanmaktan vazgeçin. Tayfun Kahraman’ın tedavisi için Hastane raporunun gerekleri bir an önce yerine getirilmesini sağlayın. Aksi halde doğacak olumsuz sonuçlardan Bakanlığınız sorumlu olacaktır" sözlerini kullandı. 

'EGZERSİZ GÜNLERİ NEDEN DOKTOR RAPORUNA UYGUN HALE GETİRİLMEDİ?'

Sevda Erdan Kılıç'ın Adalet Bakanı Yılmaz Tunç'un yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı’na sunduğu soru önergesinde şu sorular yer aldı:

"Tayfun Kahraman’ın üç ayda bir gerçekleşen hastane sevkine, jandarma kontrolünde elleri kelepçeli bir şekilde getirilip, götürülmesi konusunda bilginiz bulunmakta mıdır?

Tayfun Kahraman’ın MS hastalığı nedeniyle cezaevinde hasta takibi yapılabilmekte midir?

Cerrahpaşa Tıp Fakültesi, Kahraman için ‘Hastanın mevcut MS hastalığında egzersiz ve hareket en az kullanılan tedaviler kadar önemli olup, Tayfun Kahraman’ın düzenli her gün spor saatlerinin ayarlanması ve egzersiz yapmasının sağlanması rica olunur' denmesine karşın, egzersiz günleri neden doktor raporuna uygun hale getirilmemiştir?

Cezaevi egzersiz günlerine ilişkin olarak 'organizasyonel yetersizlik' gerekçesini öne sürmüştür. Cezaevi’nde hasta mahkumlara uygun koşulların sağlanamaması hakkında ne düşünüyorsunuz?

Tayfun Kahraman hakkındaki hastane raporunun gereği yerine getirilecek midir? Bununla ilgili olarak Bakanlığınız ne yapacaktır?"

(HABER MERKEZİ)