CHP’li Sibel Suiçmez’den Araklı Katı Atık Tesisine tepki: Ya doğru işletilsin ya da kapatılsın

Araklı Katı Atık Tesisi'nden kötü koku yayıldığını ve su kaynaklarını etkilediğini söyleyen CHP'li Sibel Suiçmez, "Ya bu tesisin doğru işletilmesini sağlayın ya da kapatılsın" diye seslendi.

Fotoğraf: AA
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - CHP Trabzon Milletvekili Sibel Suiçmez TBMM Genel Kurulunda, Araklı Katı Atık Entegre ve Bertaraf Tesisi ile ilgili eleştirilerde bulundu. Suiçmez, Trabzon’un Arsin ve Araklı ilçelerindeki yurttaşlardan gelen yoğun şikayetlere dikkat çekerek, tesisin yarattığı sorunları ve yetkililerin sorumluluklarını yerine getirmemelerini kınadı.

Geçen yıldan beri Araklı Katı Atık Tesisinin yarattığı sorunları gündeme getirdiklerini hatırlatan Suiçmez, vatandaşların yaşam kalitelerinin bozulduğunu belirtti. "Koku olmayacak dediniz, ama vatandaşlarımız kokudan pencerelerini açamaz hale geldi" diyen Suiçmez, tesisin altındaki akarsuya atık su karışması nedeniyle su kaynaklarının da etkilendiğini vurguladı.

Tesisin çevreye ve insan sağlığına olan olumsuz etkilerine dikkat çeken Suiçmez, “Vatandaşlarımızın sağlıklı çevrede yaşam hakları açıkça ihlal edilmektedir. Ama artık bıçak kemiğe dayandı” diye konuştu.

Suiçmez, AK Partili Trabzon milletvekillerine seslenerek, “Ya bu tesisin doğru işletilmesini sağlayın, ya da gereği yapılmayacaksa doğayı katleden bu tesis bir an önce kapatılsın” ifadeleriyle yetkilileri sorumluluklarını yerine getirmeye davet etti.

Yurttaşların haklarını koruma ve çevreyi koruma konusundaki kararlılığını vurgulayan Suiçmez, yetkililerin acilen harekete geçmesini istedi.