CHP'li Suiçmez: 'Hastaneler ticarethane, hastalar müşteri'

CHP Trabzon Milletvekili Sibel Suiçmez: "Yeni doğan bebekleri ticari çıkar uğruna kurban edenlerin en ağır cezayı alması için olayın sonuna kadar takipçisi olacağız."

Fotoğraf: Arşiv
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - CHP Trabzon Milletvekili Sibel Suiçmez, "Yeni Doğan Çetesi"ne ilişkin basın açıklaması düzenledi. Suiçmez, Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma sonucunda, Bakırköy’deki yenidoğan yoğun bakım ünitelerinde usulsüzlükler yapıldığını ve bu suçların, kamu kaynaklarının suistimal edilmesiyle bağlantılı bir suç örgütü tarafından işlendiğini vurguladı.

494 sayfalık iddianamede yer alan korkunç detayları paylaşan Suiçmez, bebeklerin yaşamlarının ticari çıkarlar uğruna hiçe sayıldığını ifade etti: "Bu facia, AKP iktidarının yıllardır sağlık sistemimizi ticarileştiren politikalarının doğrudan bir sonucudur." Suiçmez, hastanelerin ticarethane, hastaların ise müşteri olarak görülmesine sebep olan anlayışın, sağlık sektöründe büyük bir denetimsizliğe yol açtığını söyledi.

Suiçmez, özellikle özel hastanelerin denetimlerinin zayıf bırakılmasının, halk sağlığını ciddi tehlikelerle karşı karşıya bıraktığını dile getirdi.