CHP'li Taşçıer'den asgari ücrete ara zam talebi

CHP Genel Başkan Yardımcısı Taşçıer, yaptığı açıklamada asgari ücrete ara zam talep etti. Ara zammın bir zorunluluk haline geldiğini vurgulayan Taşçıer, iktidarın sorumluluktan kaçamayacağını söyledi.

Fotoğraf: Arşiv
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - CHP Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Ankara Milletvekili Gamze Taşçıer, asgari ücrete ara zamma ilişkin bir açıklama yaptı. 

Asgari ücrete ara zam yapılmasının artık bir zorunluluk haline geldiğini ifade eden Taşçıer, kontrolden çıkan yüksek enflasyon, artan hayat pahalılığı ve geçim sıkıntısı gibi ciddi sorunlar karşısında iktidarın sorumluluktan kaçamayacağını belirtti.

'BUGÜNKÜ ASGARİ ÜCRET EMEKÇİ İÇİN YUTKUNMALARINI İMKANSIZLAŞTIRAN BİR DÜĞÜM'

Asgari ücretlinin alım gücünün yılın ilk beş ayında 3.863 lira eridiğini, buna karşın gıda fiyatlarının yüzde 93 oranında arttığını hatırlatan Taşcıer, “Açlıkla mücadele eden milyonlarca emekçi için bugünkü asgari ücret, yutkunmalarını imkansızlaştıran bir düğüm haline gelmiştir. Emekçi geçim derdindeyken, şahsım iktidarı kötü yönetiminin faturasını ücretlilere çıkartarak, alınterinin karşılığı olan ücretleri enflasyonun sebebi olarak gösterme çabasında” diye konuştu. 

Her şeyi yapan iktidarın, hiçbir sorumluluk üstlenmediğine dikkati çeken  Taşcıer, “Ekonomi yönetiminin söylemleri ortada. Maliye Bakanı ‘fiyat istikrarı’ diyor ama istikrarsızlığın sorumlusu olarak da ‘geçinemiyoruz’ diyenleri görüyor. Öte yandan bir Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımız var ki, evlere şenlik. Müjde vermekten sorun çözmeye zamanı kalmıyor. Çalışma hayatı, emek, emekçi, emekli, sosyal güvenlik olmasa dört dörtlük bakanlık yapacak. Kendisine göre ara zam için bir sebep yok. Çünkü bakan enflasyonun hesabını ücretliye verilen üç kuruşluk zamdan soruyor. Bilimden, ekonomiden, adaletten ve vicdandan uzaklaşan şahsım iktidarında tutarsızlık, istikrar sembolü oldu” dedi.

'İNSANCA YAŞANABİLECEK BİR GELİRİN SAĞLANMASI ELZEMDİR'

Taşcıer sözlerini şu ifadelerle noktaladı: 

“Emeğin hakkını teslim etmek, sosyal adaletin gereğidir. Ancak mevcut durumda, asgari ücretle çalışan milyonlarca emekçimiz, geçimlerini sağlamakta büyük zorluklar yaşıyor. Üstelik ülkemizde asgari ücret, artık vasat bir gelir seviyesini değil, insanların hayatta kalmak için savaşmak zorunda kaldığı acı bir gerçeği yansıtıyor. Ekonomik göstergeler ortada; enflasyon hızı gelir artışlarının çok üzerinde seyretmekte. Bu durum, halkın alım gücünü her geçen gün biraz daha düşürmekte ve hayat standardını geriletmektedir. Bu nedenle, acilen asgari ücrete anlamlı ve yeterli bir zam yapılması, insanca yaşayabilecek bir gelirin sağlanması elzemdir.”