CHP’li Taşçıer'den GSS tebligatına tepki: Hükümetin ekonomik beceriksizliği

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gamze Taşçıer, SGK’nin GSS prim borçlarının ödenmesi için tebligat göndermesine tepki gösterdi.

Fotoğraf: Arşiv
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Sosyal Güvenlik Kurumu gönderdiği mesajda, Genel Sağlık Sigortası prim borçlarının ödenmesini talep etti. Kısa süre içerisinde borçların ödenmemesi halinde yasal takip başlatılacağı belirtilen uyarıda, mevcut borç durumunun e-Devlet üzerinden sorgulanabileceği hatırlatıldı. CHP Genel Başkan Yardımcısı Gamze Taşçıer, SGK'nın GSS prim borcunu ödeyemeyen milyonlarca kişiye tebligat göndermesine tepki gösterdi.

Gamze Taşçıer, şunları söyledi:

"Sosyal devlet, tüm vatandaşlarının temel hak ve ihtiyaçlarını eşitlikçi bir biçimde karşılamakla yükümlü olan, insan onurunu esas alan bir devlettir. Sosyal devlet anlayışı, özellikle gelir seviyesi düşük, işsiz veya dezavantajlı kesimlerin korunmasını hedefler. Bir sosyal devletin öncelikli görevi, işsizinden öğrencisine, emeklisinden engellisine kadar tüm vatandaşlarının yaşamını güvence altına almak, onları çaresizliğe ve borç batağına terk etmemektir. Ancak karşımızda bu anlayıştan hızla uzaklaşan bir şahsım devleti anlayışı bulunmaktadır.

Geldiğimiz nokta hükümetin her geçen gün daha da büyük çıkmaza sürüklenen ekonomik beceriksizliğinin ve devlet yönetimine egemen olan lakaytlığın açık göstergesidir."