CHP’li Tezcan, şiddeti öven dekanı Meclis gündemine taşıdı

CHP'li Bülent Tezcan, TİP Milletvekili Ahmet Şık'a saldıran Alpay Özalan'ı tebrik eden Adnan Menderes Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı Savaş Duman'la ilgili soru önergesi verdi.

Fotoğraf: Arşiv
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - CHP Aydın Milletvekili Bülent Tezcan, Aydın Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Savaş Duman’ın, AK Parti Milletvekili Alpay Özalan tarafından Meclis Genel Kurulu'nda TİP Milletvekili Ahmet Şık'ın darbedilmesini sosyal medya hesabından kutlamasını Meclis gündemine taşıdı.

Tezcan, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin tarafından yazılı olarak yanıtlanmasını istediği soru önergesinde “Dekan Savaş Duman, yaptığı paylaşımlar da; “Şık bir hareketle de gereken yapılmıştır. Alpay, bunları ilk vekil olduğu gün TBMM’de uyardı”, “Çok şık oldu… Elinize sağlık” ifadelerini kullanmıştır. 16 Ağustos 2024 tarihinde Meclis’te gerçekleşen saldırı, tarihe kara bir leke olarak geçmiştir. Dekan Savaş Duman’ın yaptığı bu paylaşımlar, akademinin ve bilimin ruhuna aykırıdır" ifadelerini kullandı.

CHP'li Blent Tezcan, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'e şu soruları yöneltti:

"1- Bir bilim insanına yakışmayacak tarzda yaptığı paylaşımla şiddeti öven, şiddete alkış tutan Prof. Savaş Duman hakkında herhangi bir idari işlem başlatılmış mıdır?

2- İdari bir işlem başlatılmadı ise gerekçesi nedir?

3- Son 10 yılda yaptığı sosyal medya paylaşımları veya yaptığı açıklamalar nedeniyle hakkında soruşturma başlatılan kaç rektör, kaç dekan vardır? Var ise hangi üniversitelerde görev yapmaktadırlar?"

Etiketler Bülent Tezcan chp