CHP'nin Eti Krom temasları sonuç verdi: İşveren, işçilerle görüşecek

Elazığ'daki Eti Krom’da işçilerin grevi devam ederken CHP heyetiyle görüşen işveren, işçi temsilcileri ile masaya oturma kararı aldı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Elazığ’ın Alacakaya ilçesinde Eti Krom’da çalışan 350’yi aşkın maden işçisinin başlattığı grev devam ederken; CHP heyeti pazar günü işçilere destek ziyaretinde bulundu ve işveren temsilcileriyle görüşme yaptı.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Deniz Yavuzyılmaz’ın başkanlığındaki heyetle görüşen şirket yönetiminin işçi temsilcileriyle görüşme kararı aldığı öğrenildi. Maden işçilerinin temsilcisi beş kişilik bir heyet, yarın İstanbul’da işveren Yüksel Yıldırım ile görüşecek.

Grevin başladığı günden bugüne kadar işçilere destek veren YRP’li Alacakaya Belediye Başkanı Zafer Altınışık, “İşçi arkadaşlar işverenle görüşecek gerekli sonuçlara varılacak. İşçi temsilcilerinden her birimden bir temsilci olmak üzere beş kişi işverenle İstanbul’da görüşecek, görüşme bugün yapılacak. İşçilerin emeklerinin karşılığını verirler, vermek zorundalar da” dedi.

'SONUNA KADAR İŞÇİ ARKADAŞLARIMIZIN YANINDAYIZ'

CHP heyetinin işveren temsilcileriyle yaptığı toplantıya katılan Altınışık, işçilerin taleplerinin kabul edilene kadar yanlarında olacaklarını söyledi. İşçilerin grev sürecini de değerlendiren Altınışık “CHP heyetinin işveren temsilcisiyle gerçekleştirdiği toplantıya ben de katıldım. Şirketin yüzde 50 ortağı olan Yüksel Yıldırım işçi temsilcileriyle görüşme teklifinde bulundu. Sayın Yıldırım daha önce kamuoyuna yaptığı açıklamada işçilere yüzde 15 zam vereceğini, dört tane ikramiye vereceğini duyurmuştu. İşçi arkadaşlar işverenle görüşecek gerekli sonuçlara varılacak onun dışında bir abartı söz konusu değil. İşçi temsilcilerinden her birimden bir temsilci olmak üzere beş kişi işverenle İstanbul’da görüşecek. İşçilerin emeklerinin karşılığını verirler, vermek zorundalar da. Onun dışında bir görüşme yapılmadı. Maden işçilerinin başlattıkları grevin ilk gününden beri işçi arkadaşlarımızın yanındayım" dedi.

(HABER MERKEZİ)