'Çiftçinin kaynaklarını çarçur etmekten başka bir şey değil'

CHP'li Erhan Adem, Tarım Kredi Kooperatif Marketlerinin tabela değişikliği için 500 milyon lira harcamasına tepki gösterdi.

Fotoğraf: Arşiv
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Tarım Kredi Kooperatif Marketlerinin 2500 şubesinde yapılacak tabela değişikliği için 500 milyon lira harcanacağını belirten CHP Tarım ve Ormancılık Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Erhan Adem, "Çiftçinin derdi tabela değil, ürününü satamaması! Çiftçiye destek olmanın yolu tabela değiştirmekten geçmez, çiftçinin alın terine değer vermekten geçer" dedi.

Tarım Kredi'nin kaynaklarının hoyratça harcandığını belirten Erhan Adem, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Bu yılın ilk 6 ayında 1,5 milyar lira faaliyet zararı yapan ve aynı dönemde 1,5 milyar lira faiz ödeyen Tarım Kredi Kooperatif Marketlerinin sorunu tabela mı? Tarım Kredi’nin asıl sorunu, kuruluş amacına uygun çalışmaması ve çiftçiyi desteklememesi! Çiftçi ürününü satamıyor, sokağa döküyor. Ama siz tabela değiştiriyorsunuz. Bu nasıl bir yönetim anlayışıdır?

Kamuda tasarruf tedbirleri uygulanırken, çiftçinin zor günler geçirdiği, tarımsal üretimde büyük sıkıntılar yaşandığı bir dönemde 2500 marketin tabelasını değiştirmek için 500 milyon lira harcamak, çiftçinin kaynaklarını çarçur etmekten başka bir şey değildir. Faiz bataklığındaki kooperatifin parası tabela değişikliğine mi harcanmalı, yoksa çiftçinin desteklenmesine mi? Bu, çiftçinin alın terine saygısızlıktır."