Çiğli Belediye Başkanı Yıldız: Oksijen kaynağımız gözlerimizin önünde yok oldu

Çiğli Belediye Başkanı Onur Emrah Yıldız, "Onlarca can dostumuzu tahliye ettik ama bazı vatandaşlarımız evsiz kaldı. Oksijen kaynağımız gözlerimizin önünde yok oldu" diye konuştu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Çiğli Belediye Başkanı Onur Emrah Yıldız, Karşıyaka’nın Yamanlar Bölgesi’nde başlayan ve Çiğli’yi de etkisi altına alan yangın sonrasında yangından etkilenen bölgelerde incelemelerde bulundu.

Evka 6 ve Yakakent mahallelerindeki incelemeler sırasında bölgede yaşayanlarla görüşen Yıldız, “Ne yazık ki üç gündür ciğerlerimiz yanıyor. Her an vatandaşlarımızı yangınlar konusunda dikkatli olmaya davet ettik fakat görüyorum ki uyarılar yeterli olmuyor. İzmir’in dağlarını ne yazık ki alevler esir almıştı. Maalesef dün yangın ilçemizi de etkisi altına alarak, hemşehrilerimizin korku dolu anlar yaşamasına neden oldu. İtfaiye ekipleri, belediye ekiplerimiz, Büyükşehir Belediyesi ve diğer ilçe belediye ekiplerinin uzun uğraşları sonrası yangın kontrol altına alındı. Bu ilçemiz için oldukça sevindirici bir durum olsa da, ormanlarımız, can dostlarımız ve binlerce vatandaşlarımız bu durumdan oldukça olumsuz bir şekilde etkilendi. Onlarca can dostumuzu tahliye ettik ama bazı vatandaşlarımız evsiz barksız kaldı. Oksijen kaynağımız gözlerimizin önünde yok oldu. Kimsenin mağdur olmaması için yangın sonrasında da ne gerekiyorsa yapacağız. Yanan ormanlık alanların yeniden yeşillendirilmesi ve can dostlarımız için güvenilir yaşam alanları oluşturulması noktasında destek olacağız. Çiğli Belediyesi bünyesinde yer alan su tankerlerimiz ilk günden bu yana söndürme çalışmalarına destek oldu. Veterinerlik İşleri Müdürlüğümüz de keza aynı şekilde dün can dostlarımızı bölgeden tahliye etti” ifadelerini kullandı.