Çiğli Belediyesi Evcil Hayvan Sahiplendirme Platformu kurdu

Çiğli Belediyesi, 'Bir dost edin, bir hayat kurtar' sloganı ile can dostları yeni yuvalarına kavuşturmak amacıyla Evcil Hayvan Sahiplendirme Platformu'nu kurdu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Çiğli Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü'nün 'Bir dost edin, bir hayat kurtar' sloganı ile hayata geçirdiği Evcil Hayvan Sahiplendirme Platformu ile sokaktaki hayvanların yaşam kalitesini artırmak hedefleniyor. Veteriner İşleri Müdürlüğü ekiplerinin bakım ve tedavi işlemleri için geçici süreliğine barınaklarda misafir ettiği hayvanların bir yandan işlemleri yapılırken diğer yandan fotoğrafları ve bilgileri Hayvan Sahiplendirme Platformu’na yüklenerek güvenli ve kalıcı yuva edinmesi sağlanıyor.

Tüm canlıların güvenle ve huzurla yaşadığı bir Çiğli için çalıştıklarını vurgulayan Başkan Yıldız, şunları söyledi:

"Çiğli Belediyesi olarak, yalnızca insanlara değil ilçemizdeki tüm canlılara eşit hizmet sunmak amacıyla çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Sokaklarda yaşayan can dostlarımızın beslenme ve tedavi gereksinimlerini düzenli olarak karşılıyoruz. Her canlının yaşama hakkının kutsallığına inanan bireyler olarak öldürmeyi değil, en iyi şartlarda yaşatmayı seçiyoruz."

İnternet sitesinde sahiplendirilmeyi bekleyen kedi ve köpeklerin fotoğrafları, cinsleri, cinsiyetleri, yaşları ve sağlık durumları gibi detaylı bilgiler yer alıyor. Ayrıca, sahiplendirme süreci hakkında bilgilendirici içerikler ve başvuru formları da bulunuyor. Proje hakkında daha fazla bilgi almak ve sahiplendirme sürecine dahil olmak isteyenler, ‘www.cigli.bel.tr’ sitesini ziyaret edebilecek.