Cihan Başakçıoğlu'na Kemeraltı Basın Ödülü

Gazete Duvar Muhabiri Cihan Başakçıoğlu'na, 2020 Kemeraltı Çalıştayı Basın Ödülü verildi.

Google Haberlere Abone ol

İZMİR - İzmir'de 7 bin yıllık tarihi ile kentin gözbebeği olan tarihi Kemeraltı Çarşısı'na ilişkin Ağustos ayında Doğal ve Kültürel Yaşam Girişimi öncülüğünde çeşitli kurumların da katılımıyla "Kemeraltı Çalıştayı" düzenlenmişti. Çalıştay ile ilgili detayları haberleştiren dört gazeteciye "2020 Kemeraltı Çalıştayı Basın Ödülü" verildi. Gazete Duvar Muhabiri Cihan Başakçıoğlu da ödül alan gazeteciler arasında yer aldı.

Milli Kütüphane'de düzenlenen ödül törenine Doğal ve Kültürel Yaşam Girişimi, Ulusal Eğitim Derneği İzmir Şubesi, İzmir Milli Kütüphane Vakfı, Tarihi Kemeraltı Esnaf Derneği, Kemeraltı Muhtarlığı, Toprak Çocukları Seramik Atölyesi ve Tiyatro Ege Topluluğu'ndan temsilciler katıldı. Pandemi koşulları nedeniyle sosyal mesafe kuralları da dikkate alınan toplantıda Kemeraltı Çarşısı'nın tarihi ve kültürel dokusunun önemine dikkat çekilerek, çalıştayın amacının bu dokuyu yaşatmak olduğu dile getirildi. Konuşmaların ardından ödül törenine geçilirken, gazeteci Başakçıoğlu'na İzmir haberleri için sertifika ve plaketi Doğal ve Kültürel Yaşam Girişimi Sözcüsü Ahmet Tuncay Karaçorlu tarafından verildi. 

Kemeraltı Çalıştayı'na ilişkin haberleriyle ayrıca İlkses Gazetesi'nden Sultan Gümüş, Ege Telgraf gazetesinden Mazlum Vesek ve Türkiye Gerçeği gazetesinden Deniz Düzgün'e ödül verildi. (DUVAR)