Çimse-İş'ten Altın Çini'de eylem: Çalışanlar sendikadan istifaya zorlanıyor

Kütahya’da Altın Çini fabrikası önünde basın açıklaması yapan Çimse-İş Sendikası, sendika üyesi çalışanlar üzerindeki baskılara son verilmesi çağrısı yaptı.

Google Haberlere Abone ol

Cansu Aydemir

KÜTAHYA - Çimse-İş Sendikası Kütahya Şubesi üyeleri, 17 yıldır Altın Çini’de çalışan sendika temsilcisi ve 25 yıldır aynı iş yerinde çalışan sendika temsilcisi eşinin, sendikal sebeplerden işten çıkarılması üzerine eylem düzenledi. Fabrika önünde toplanan sendika üyeleri, işçilerin haklarını arama konusunda sonuna kadar destek olacaklarını belirterek, işvereni masada diyaloğa davet ettiler.

'İŞÇİLERİN ALIN TERİNİ GASP ETTİRMEYİZ'

Sendika üyelerini temsilen konuşan Çimse-İş Kütahya Şube Başkanı İsmail Gök “Bizler, iş yerimizin bacası tütsün, kalitemiz yükselsin, satışımız, ihracatımız artsın diye canla başla çalışırken, işverenimiz ekmeğimize kan doğramakta ve tüten ocaklarımızı söndürmektedir. İşverenin bu yaptıklarını emek, alın teri ve insanlık adına kınıyoruz. Temsil ettiğimiz işçi kardeşlerimizin alın terinin gasp edilmesine sendika olarak seyirci kalmayacağız. Haklarını aramaları konusunda sonuna kadar destek vereceğimizi, bu anlamda yapılanların kimsenin yanına kar kalmayacağını açıkça belirtiyoruz” dedi.

MASADA DİYALOĞA DAVET

Altın Çini’nin işçilerini sendikasızlaştırarak maliyetleri aşağı çekmeye ve sektöründe haksız rekabet elde etmeye çalıştığını anlatan Gök, önümüzdeki yıl imzalanacak toplu sözleşme için işverenin köprüleri şimdiden yıktığını ifade etti. Çalışanların emeklerinin hakkını istediğini vurgulayan Gök, “Biz, emekçiler olarak kimsenin kölesi değiliz. Gece gündüz, yaz kış demeden iş yerimiz için çalıştık. Ürettik ve kazandırdık. Şimdi tüm bunların karşılığında emeğimizin karşılığını istiyoruz. Adaletli bir paylaşım, hakça bir düzen istiyoruz. İşverenlerimizi masada diyaloğa davet ediyoruz" çağrısını yineledi.

ALTIN ÇİNİ: EYLEM YAPANLAR ÇALIŞANIMIZ DEĞİL

Çimse-İş’e karşı açıklama yapan Altın Çini yönetimi ise eylemin fabrika işçisi olmayan 45 kişilik bir grup tarafından yapıldığını öne sürdü. Sendikanın kamuoyunda tüm işçilerin eylemde olduğuna dair bir algı oluşturduğunu söyleyen Altın Çini yetkileri, gruptan sadece üç işçinin fabrika çalışanı olduğu açıklaması yaptı. Ayrıca sendikanın ifade ettiği gibi Altın Çini’de yetki alınmadığı ve davanın yargılamasının sürdüğü ifade edildi.