Çin Almanya'dan 100 milyon doz BioNTech aşısı alacak
Çin merkezli bir ilaç firmasının, ülke içinde dağıtılmak üzere Alman firması BioNTech'ten en az 100 milyon doz aşı alacağı açıklandı. BioNTech'in Çin'deki ortağı olan firma, ilk 50 milyon doz aşı için 30 Aralık'a kadar 250 milyon euro ödeme yapılacağı bilgisini verdi.
DUVAR - Çin merkezli ilaç şirketi Shanghai Fosun Pharmaceutical, Alman biyoteknoloji şirketi BioNTech ile en az 100 milyon dozluk aşı anlaşması imzaladı. Şirketten yapılan açıklamaya göre, Pfizer/BioNTech aşısının Pekin tarafından onaylanmasını ardından, Çin içinde kullanılmak üzere en az 100 milyon doz aşı alınacak.
30 ARALIK'A KADAR 125 MİLYON EURO ÖDEME
BioNTech'in Çin'deki ortağı da olan Fosun şirketi, Hong Kong borsasına yaptığı bildirimde, aşılar için toplamda 250 milyon euro ödeneceğini ve ilk 50 milyon doz için 30 Aralık'a kadar BioNTech'e 125 milyon euro ödeme yapılacağı bilgisini verdi. Ödemenin diğer yarısının, aşının onay almasından sonra gerçekleştirileceği belirtildi.
Shanghai Fosun Pharmaceutical Group Co Ltd on Wednesday said it will buy at least 100 million doses of a COVID-19 vaccine from Germany's BioNTech SE for use in mainland China next year, if the vaccine receives approval. https://t.co/ekVQokuZKT
— Reuters Health (@Reuters_Health) December 16, 2020
ASTRAZENECA AŞISI DA ÜRETİLECEK
Çin merkezli Shenzhen Kangtai firmasının da, İngiliz ilaç şirketi AstraZeneca'nın aşı adayından en az 100 milyon doz üretmeyi planladığı belirtildi.
REUTERS: PEKİN BATI'YLA ANLAŞMALARI YEREL FİRMALARA DEVRETTİ
Reuters ajansı, kendisi de aşı geliştiren Çin hükümetinin Batılı ilaç firmalarıyla yapılan tedarik anlaşmalarını bizzat duyurmadığını, bunun yerine yerel firmalarla anlaştığını belirtti. Çin hükümeti, Sinovac firması tarafından geliştirilen ve Türkiye'nin de 50 milyon doz sipariş ettiği CoronaVac aşısı ile devlet destekli Sinopharm şirketinin aşılarına ülke içinde acil kullanım izni vermişti. (DIŞ HABERLER)