Çin devlet medyası: Şubattan beri görülen ilk vaka, aşılanmıştı

Çin'de şubat ayından bu yana ilk kez salı günü kaydedilen Covid-19 vakasının, daha önce korona virüsüne karşı aşılanan bir kişi olduğu belirtildi. Liu isimli kişiye, hangi Çin aşısının yapıldığı açıklanmadı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Çin devlet medyası, ülkede şubat ayından bu yana ilk kez bu hafta kaydedilen korona virüsü vakasının, daha önce Covid-19'a karşı aşılanan bir hastane çalışanı olduğunu duyurdu. Ocak ve şubat aylarında aşılandığı belirtilen kişiye hangi Çin aşısının yapıldığına dair ayrıntı verilmedi.

'KARANTİNA MERKEZİNDE VİRÜSE YAKALANDI'

Salı günü, 14 Şubat'tan bu yana ilk kez yerel bulaş vakasının kaydedildiği Çin'de Liu soyadlı kişinin Xian kentinde bir hastanede görevli olduğu belirtildi. Hastanenin karantina bölümünde çalışan Liu'nun, burada korona virüsüne maruz kaldığı kaydedildi.

'AŞILAR YÜZDE YÜZ KORUMA SAĞLAMAZ'

Liu'ya hangi Çin aşısının yapıldığı açıklanmazken, Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi'nin eski başkanı Zeng Guan, Covid-19 aşılarının 'yüzde yüz koruma sağlamadığını' söyledi. Zeng, Çin'de geliştirilen aşıların ciddi vakaları önlemede etkisinin yüzde 90'dan fazla, koruma oranının ise yüzde 70'ten fazla olduğunu belirtti.

Aşıların 'nispeten güvenli olduğunu' söyleyen Zeng, bu vakanın ardından insanların 'aşılardan şüphe etmemesi gerektiğini' aktardı. (DIŞ HABERLER)