Çin, ünlü olabilmek için erkek kılığına giren 13 yaşındaki Fu'yu konuşuyor

Çin 13 yaşındaki bir kız çocuğu, erkek çocukları 'idol' haline getirme vaadiyle düzenlenen eğitime erkek kılığında katıldı. Fu'nun bu adımı gözleri, çocuklar üzerinden para kazanan şirketlere çevirdi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Çin, sadece erkeklerden oluşan bir müzik grubuna (boy band) katılabilmek için erkek kılığına giren 13 yaşındaki Fu Jiayuan'ı konuşuyor. Fu, YGN Youth Club (YGN Gençlik Kulübü) isimli şirketin sadece erkekleri kabul eden eğitim kampına kılık değiştirerek katıldığının ortaya çıkması sonrası özür dilerken, sosyal medyada birçokları 13 yaşındaki çocuğun kamptan atılmaması için çağrıda bulundu.

AİLELER VE ŞİRKETLER TEPKİ ÇEKİYOR

Çin'de, YGN Youth Club gibi menajerlik şirketlerinin çocukları boy band üyesi yapıp 'idol' haline getirme vaadiyle düzenlediği eğitim kampları son derece popüler. Bir yandan da, birçok ailenin 'idol piyasası'na girerek çocukları üzerinden gelir elde etmek istemesi ve şirketlerin de bu durumu ticarileştirmesi tepki çekiyor. Ülkede 'idol piyasası'nın hacminin yaklaşık 100 milyar yuana (15 milyar dolar) ulaştığı düşünülüyor.

BİR İNTERNET KULLANICISI FARK ETTİ

13 yaşındaki Fu Jiayuan'ın, YGN Youth Club şirketinin eğitim kampına erkek kılığına girerek katıldığı, bir internet kullanıcısı tarafından ortaya çıkarıldı. Fu'nun 11-13 yaş arasındaki çocuklara şarkı söylemenin ve dans etmenin öğretildiği zorlu kampta çekilen eğitim görüntüleri sosyal medyada da yayınlandı.

'SEÇMELER İNTERNETTEN YAPILDI'

Fu, durumun anlaşılması sonrası yaptığı açıklamada 'hayranlarını yanılttığı' için özür diledi. Şirketten yapılan açıklamada da, 'bu sene elemelerin pandemi nedeniyle internet üzerinden gerçekleştirildiği, bu nedenle böyle bir hata yapıldığı' belirtildi.

Sosyal medyada ise birçokları Fu'ya destek verdi. Bazı kullanıcılar olayın abartılmaması gerektiğini belirtilirken, Çin'in Twitter'ı Weibo'da bir kişi "İdol grupları bugünlerde o kadar androjen ki... Bırakın katılsın" diye yazdı. Bazı kullanıcılar da Fu'yu, bir Çin halk kahramanı olan ve efsaneye göre ailesini kurtarmak için erkek kılığına giren Mulan'a benzetti. Disney tarafından beyaz perdeye de taşınan Mulan'ın hikâyesi, ataerkilliği meşrulaştırdığı gerekçesiyle tepki çekmişti. (DIŞ HABERLER)