Çin ve Rusya, Japon Denizi'nde ortak askeri tatbikat düzenleyecek

Rusya ve Çin, Japon Denizi ile Ohotsk Denizi'nde askeri tatbikat gerçekleştireceklerini açıkladı.

Fotoğraf: Wikimedia
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Çin ile Rusya'nın deniz ve hava kuvvetleri, Batı Pasifik'te Japon Denizi (Doğu Denizi) ile Ohotsk Denizi'nde ortak askeri tatbikata  düzenleyecek. 

Anadolu Ajansı'nın haberine göre, Çin Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, "Kuzey/Etkileşim-2024" adını taşıyan tatbikatın, Çin ve Rusya orduları arasındaki "stratejik koordinasyonu derinleştirmeyi ve güvenlik tehditlerinde müşterek tepki verme kabiliyetini güçlendirmeyi amaçladığı" belirtildi.

Çin ve Rus donanmalarının Pasifik'teki 6'ncı devriye faaliyetini yapacağı aktarılan açıklamada, Çin'in ayrıca Rusya'nın "Okyanus-2024" stratejik tatbikatına da katılacağı ifade edildi.

Açıklamada, tatbikatların ve devriye faaliyetinin hangi tarihlerde yapılacağına ilişkin bilgi verilmedi.

Tatbikat, Çin ve Japonya arasında hava sahası ve kara suları ihlallerinden kaynaklanan gerilimlerin yaşandığı bir dönemde gerçekleşiyor.

Japonya, 26 Ağustos'ta Çin ordusuna ait "Y-9" tipi askeri uçağın, Doğu Çin Denizi'ndeki Danjo Adaları açıklarında Japonya hava sahasına girdiğini duyurmuştu.

Ayrıca Çin'e ait araştırma gemisinin Japonya'nın güneyindeki Tokara Boğazı'nda yer alan Kuçinoerabu Adası yakınlarında Japon kara sularına girdiği belirtilmişti.

Tokyo yönetimi her iki olayda da Çin'i diplomatik kanallardan protesto etmişti.

(ANADOLU AJANSI)