Cinayet araştırması: Türkiye'ye kaçsam Belçika'ya iade eder mi?

Belçika'da Emine ve Fatma Yağmur'u öldüren Beytullah Altuner'in cinayetten önce "Belçika'da bir suç işlesem Türkiye seni Belçika'ya veriyor mu?" diye araştırma yaptığı ortaya çıktı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Belçika'da 24 Mart 2018'de Emine Yağmur'u (34) 13, annesi Fatma Yağmur'u (54) 11 yerinden bıçaklayan Beytullah Altuner, Ankara'da polise teslim oldu. Ağır tahrik savunması inandırıcı bulunmayan ve iki kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılan Altuner'le ilgili gerekçeli kararda cinayetleri işlemeden bir yıl kadar önce internette "Belçika'da suç işlesem Türkiye iade eder mi?" diye araştırma yaptığı belirtildi. 

Belçika'nın Herstal kentinde yaşayan Emine Yağmur ile annesi Fatma Yağmur, 24 Mart 2018'de evlerinde ölü bulundu. Beytullah Altuner, olayın ardından kaçtığı Ankara'da polise teslim olarak cinayetleri itiraf etti. 

Ankara 33'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanan Altuner, 17 Mayıs'ta görülen karar duruşmasında, "Plan yaparak öldürmedim. Eve çocuğumu görmek için gittim. Bana hakaret ettiler.  Olay öncesinde de beni aldattığı kişi ile çekildiği uygunsuz fotoğrafları gönderdi. Ağır tahrik altında aniden gelişen olaylar sonucu cinayetleri işledim. Pişmanım. Merhametinize sığınıyorum" dedi.

Mahkeme heyeti, Altuner'e, 2 kişiyi 'tasarlayarak kasten öldürme' suçundan 2 kez ağırlaştırılmış müebbet ve 'konut dokunulmazlığını ihlal' suçundan da 1 yıl hapis cezası verdi. 

GEREKÇELİ KARAR AÇIKLANDI: AĞIR TAHRİK DEĞİL PLANLI CİNAYET

Mahkemenin gerekçeli kararında Altuner'in cinayetleri ağır tahrik altında bir anda işlediği savunması inandırıcı bulunmadı. Kararda "Sanığın Emine Yağmur’a yönelik hakaret ve tehdit içerikli gönderdiği mesajların sabit olduğu, Facebook'ta bir grupta 'Belçika'da bir suç işleyip Türkiye'ye kaçsam Türkiye seni Belçika'ya veriyor mu' diye paylaşım yaptığı görülmüştür" denildi.

Bu deliller ışığında, sanığın cinayeti anlık öfke sonucu işlemediği ve daha önce tasarladığının hatta ayrıldıkları 2017 yılının Mayıs ayında karar verdiğinin anlaşıldığı belirtilerek, "Sanık bu kararından makul bir süre geçmesine ve ulaştığı ruhsal dinginliğe rağmen sebat ve ısrarla Fatma ve Emine Yağmur’u öldürmeyi planlamış, olay gecesi de iş yerinden aldığı bıçak ile evlerinde yokken gizlice evlerine girmiş, eve geldiklerinde de Fatma’yı 11 kez, Emine’yi de 13 kez bıçaklayarak öldürdüğü noktasında şüphe yoktur" denildi. (DHA)