Çin'de sürücüsüz araç yayaya çarptı

Çin'in Vuhan kentinde sürücüsüz otonom bir otomobil kırmızı ışıkta karşıdan karşıya geçtiği iddia edilen bir yayaya çarptı. Araç geliştiricisi Baidu, yayanın yara almadığını açıkladı.

Fotoğraf: Temsili (Mehmet Turgut Kirkgoz/Pexels)
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Çin'in Hubei eyaletindeki Vuhan kentinde sürücüsüz bir otomobil yayaya çarptı. Çin'in önde gelen internet ve teknoloji şirketlerinden Baidu'dan yapılan yazılı açıklamada, otonom aracın yeşil ışık yandığında hareket ettiği ve o sırada karşıdan karşıya geçen bir kişiye çarptığı belirtildi. Şirketten Çin basınına yapılan açıklamada, araçla yayanın küçük bir temas yaşadığı, yayanın daha sonra hastaneye kaldırıldığı bilgisi verildi. Baidu, muayene edilen yayada görünür harici bir yaralanma tespit edilmediğini kaydetti.

Çin'in İngilizce yayın yapan Shanghai Daily gazetesinin sosyal medya platformu X (eski adıyla Twitter) üzerinden aktardığına göre, olaya dair paylaşılan görüntülerde, bir kişinin sokakta sürücüsüz aracın önünde oturduğu görüldü. Sosyal medyada yapılan yorumların çoğunda ise yayanın kırmızı ışıkta geçerek kuralları ihlal ettiği savunuldu. 

'KARMAŞIK DURUMLARDA ZORLUKLAR YAŞANABİLİYOR'

Çin'de yayın yapan finans haber sitesi Yicai ise konuya ilişkin değerlendirmesinde, pazar günü yaşanan olayın 'karmaşık durumlarda otonom araç kullanımı açısından yaşanan zorlukları' gösterdiğini yazdı. Bir uzmanın da görüşüne yer verilen haberde, söz konusu teknolojinin, diğer araçların ya da yayaların trafik kurallarına uymaması gibi davranışlarla başa çıkma konusunda kısıtlı bir yetisinin olabileceğine dikkat çekildi.

Başkent Pekin merkezli teknoloji ve yapay zeka şirketi Baidu, Çin'in önde gelen otonom araç geliştiricileri arasında yer alıyor. Baidu'nun 300 araçlık filosuyla en büyük sürücüsüz taksi operasyonu, 2020'nin başında Covid-19 salgınının patlak verdiği Vuhan'da yürütülüyor.

(DIŞ HABERLER SERVİSİ)