Cinsel saldırı sonrası intihar eden Eda Nur Kaplan'ın son sözü: Bana inanmayacaklar

18 yaşındaki Eda Nur Kaplan, iki kişinin kendisine cinsel saldırıda bulunduğuna dair suç duyurusunda bulunduktan sonra intihar etti. Arkadaşı "Bana inanmayacaklar" diyerek ağladığını anlattı.

Eda Nur Kaplan Karşıyaka Mezarlığı'nda toprağa verildi.
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Ankara'da 18 yaşındaki Eda Nur Kaplan, cinsel saldırıya uğradığını iddia ederek suç duyurusunda bulunduktan 1 hafta sonra Çankaya Alacaatlı Mahallesi'ndeki 15'inci kattaki evin balkonundan atlayarak intihar etti. Eda Nur Kaplan'ın şikayet ettiği iki kişi delil yetersizliği gerekçesiyle serbest bırakıldı. Yakın arkadaşı S.F., Eda Nur Kaplan'ın kendisine kimsenin inanmayacağını söylediğini aktardı. 

Eda Nur Kaplan, suç duyurusu için gittiği karakoldaki ifadesinde sosyal medyadan tanıştığı Yusuf G. ve Mehmet A. ile 31 Temmuz gecesi bir mekana gittiğini anlattı. İfadeye göre Eda Nur Kaplan'ın ablası tuvalete gittiği sırada iki erkek, alkol aldığı için yarı baygın durumda olan Eda Nur Kaplan'ı bir apart otele götürdü. Eda Nur Kaplan, gece boyunca iki erkeğin de kendisine cinsel saldırıda bulunduğunu anlatarak yarı baygın durumda olduğu için direnemediğini anlattı. 

Şüphelilerden Yusuf G. bulunamazken Mehmet A. gözaltına alındı. Ancak darp ve zorlama olmadığı yönünde hazırlanan doktor raporu doğrultusunda delil yetersizliğinden adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.  

Eda Nur Kaplan 7 Ağustos'ta annesine "Anne küçük kızın bazı şeylere dayanamıyor artık. Kızını çok harcadılar. Kimseye bir şeyini anlatamadı. Hep içine attı. Ama o da çok birikti. Dayanamıyor artık. Hiçbir şeylerin güzel olacağına inancı kalmadı. Hakkımı yerde bırakmayın lütfen" diye mesaj attıktan sonra intihar etti. Eda Nur Kaplan Karşıyaka Mezarlığı'nda toprağa verildi. 

Yakın arkadaşı S.F., Eda Nur Kaplan'ın kendisine, yarı baygın durumda olduğu için saldırıya direnemediğini anlattığını söyledi. Kaplan'ın olaydan sonra depresyona girdiğini ve sürekli uyuduğunu belirten S.F., "Bana inanmayacaklar' diye ağlıyordu" dedi. 

BAKANLIKTAN AÇIKLAMA

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Eda Nur Kaplan'ın ölümüyle ilgili açıklama yaptı. Açıklamada, "07.08.2021 tarihinde intihar ederek hayatını kaybeden Eda Nur Kaplan’ı intihara sürükleyen süreç ve ölümüyle ilgili soruşturma evresini yakından takip ediyoruz. Kamu davası açılması halinde de davaya müdahil olarak hukuki süreçte bizzat bulunacağız" denildi.  (DHA)