Cinsel saldırıdan tutuklanan Ticani Tarikatı şeyhi: Kadınlar komplo kurdu

Bursa’da Ticani Tarikatı mürşidi olduğunu iddia eden ve müridi kadınlara cinsel saldırı ve taciz suçundan tutuklanan Ahmet Şahin Uçar, kadınların kendisine komplo kurduğunu iddia etti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Müridi olan kadınlara cinsel saldırı ve taciz suçlarından tutuklanan Ticani Şeyhi Ahmet Şahin Uçar’ın ifadeleri ortaya çıktı. Cemaatteki kadınlar kendisi Uçar ile yaptıkları görüşmeleri, ses kayıtlarını, yazışmaları mahkemeye sunarken Uçar ise kadınları kendisine 'komplo kurmak' ile suçladı.

Uçar, bir kadına yönelik eylemden ötürü cinsel saldırı suçlamasıyla tutuklandı. Başka bir kadına yönelik cinsel taciz suçundan ise hakkında adli kontrol kararı verildi.

Ahmet Şahin Uçar’ın savunmalarını HalkTV'deki köşesine taşıyan İsmail Saymaz, Uçar'ın suçlamaları reddettiğine ve daha önceden açılan dosyanın da kapatılmaya çalıştığına dikkat çekti.

Saymaz'ın yazısından ilgili bölümler şöyle: 

"Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı’nda 25 Temmuz’da alınan ifadesinde, evli ve iki çocuk babası olduğunu söyledi. 

Uçar, 'Ben şeyhlik ilan etmedim. Sadece irşat etme bağlamında mürşit olduğumu beyan ettim' dedi.

G.’nin dini sorular sorduğunu, kendisinin cevap verdiğini iddia ederek, şunları söyledi:

'Kimseyi hipnoz etmedim. G. ile fiziki olarak bir araya gelmedim. G. ya da bir başkasından açık resim göndermesini istemedim. G. ile yazışmam yoktur. Kimseye sevişmek istediğimi söylemedim. Misafirhanemiz bulunmamaktadır. Sohbetlerimde cinsel içerikli konuşmam olmadı. G. ile cinsel içerikli konuşmam ya da mesajlaşmam olmadı. Beni çok arayan olur.'

Bu açıklama üzerine, G.’nin kaydettiği telefon görüşmelerinin dökümleri Uçar’ın önüne kondu. Bu görüşmelerde cinsel içerikler ve göndermeler mevcuttu. Uçar, 'O konuşmaları yapmış olabilirim ancak böyle bir konuşma ses kaydına alındıysa hukuka aykırıdır' dedi.

Uçar, Ç.’nin iddialarına ilişkin de 'Kendisinden cinsel fotoğraf istemedim. Cinsel saldırıda bulunmadım' dedi.

Uçar, tutuklanması istemiyle Bursa 3. Sulh Ceza Hakimliği’ne sevk edildi.

Uçar, mahkemede ses kayıtları için 'Bilmiyorum' dedi. Ancak G. ile sohbet ettiklerini kabul etti. 'Dini konularda görüşmüş olabiliriz ama ses kaydı göndermedim. Hiç yüz yüze gelmedim. Zaman zaman sohbetlerimiz oluyor. Sorular soranlar oluyor, o sebeple görüşmüş olabilirim' diye konuştu.

Ç. ile görüştüklerini ancak ona karşı cinsel eylemde bulunmadığını iddia etti. 'Müştekilerin birlikte hareket ederek, komplo kurduklarını düşünüyorum' dedi.

Uçar, Ç.’ye yönelik eylemden ötürü cinsel saldırı suçlamasıyla tutuklandı. G.’ye yönelik cinsel taciz suçundan adli kontrol kararı verildi."

(YAZININ TAMAMI) 

 

(ALINTI)