Cizre Belediyesi'ne kayyım atanmasının yıl dönümü: Polis ablukaya aldı

Cizre'de polis, belediyeye kayyım atanmasının yıl dönümünü protesto etmek isteyenlere izin vermedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Şırnak'ın Cizre Belediyesi'ne kayyım atanmasının yıl dönümü polis ablukasında protesto edildi. 
 
Halkların Demokratik Partisi (HDP) Şırnak İl Örgütü, partinin ilçede bulunan binası önünde bir araya geldi. Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (HEDEP) Şırnak Milletvekili Zeki İrmez ile yerlerinde kayyım atanan Cizre Belediyesi Eşbaşkanları Mehmet Zırığ ve Berivan Kutlu'nun da aralarında bulunduğu çok sayıda kişi bir araya gelerek, açıklama yapmak istedi. 
 
MA'nın haberine göre, polisler, sabahın erken saatlerinde parti binasına giden tüm yolları ablukaya aldı. Polisler, "2 günlük eylem ve etkinlik yasağı" gerekçesiyle açıklamaya izin verilmeyeceğini bildirdi ve ilçe binasından kapı önüne çıkmak isteyen grubu engellemek için de kapıyı bariyerlerle kapattı. Polis engeli, kalkan ve kapılarak vurularak protesto edildi.  
 
HEDEP Milletvekili Zeki İrmez, Cumhuriyet'in 100'üncü yılı olduğuna işaret ederek, Cumhuriyet'in kuruluşunun Kürt halkının haklarının gaspı üzerine kurulduğunu söyledi ve kayyımları tanımadıkların vurguladı. 
 
Cizre Belediye Eşbaşkanı Berivan Kutlu ise, kayyımların "AKP’nin çaresizliğinin bir yansıması" olduğunu söyledi. Kutlu, kayyımlar eliyle hukuksuzlukların sürdürüldüğünü belirtti. 
 
Kitle, sık sık “Direne direne kazanacağız” ve “ Baskılar bizi yıldıramaz” sloganları attı. (HABER MERKEZİ)

Etiketler CİZRE ŞIRNAK