CNN duyurdu: ABD ile Katar sessiz sedasız anlaştı

CNN'e konuşan savunma yetkilileri, ABD'nin El Udeyd Hava Üssü'ndeki askeri varlığını 10 yıl daha uzattığını bildirdi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - ABD'nin, Orta Doğu'daki en büyük askeri üssü El Udeyd Hava Üssü'ndeki askeri varlığını uzatmaya yönelik Katar'la 'sessizce' anlaştığı duyuruldu. CNN International'ın haberinde, ABD'nin El Udeyd Hava Üssü'ndeki askeri varlığını 10 yıl daha uzattığı belirtildi. 

CNN'e konuşan ABD'li savunma yetkilileri, El-Udeyd Hava Üssü'ndeki askeri varlığının uzatılması konusunda ABD'nin Katar'la anlaşmaya vardığını söyledi. ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin'in Aralık 2023'te gerçekleştirdiği Katar ziyaretinde, iki ülkenin de 'ikili savunma ilişkilerini genişletmek ve güçlendirmek için resmi olarak ileriye dönük adımlar atacağı' açıklamasına işaret edildi. CNN, Joe Biden yönetiminin anlaşmaya dair hiç bir açıklama yapmadığına dikkat çekerek, Katar'ın Hamas'ın üst düzey isimlerine ev sahipliği yaptığını ancak aynı zamanda Filistin ve İsrail arasındaki rehine anlaşmalarında kritik bir rol oynadığını hatırlattı.

Doha'nın güneybatısındaki çölde bulunan El Udeyd Hava Üssü, 10 binden fazla Amerikan askerine ev sahipliği yapabilecek kapasiteye sahip. (DIŞ HABERLER)

 

Etiketler katar abd askeri üs