Çocuklar ağaç tohumlarını doğayla buluşturdu

Atakum Belediyesi’nin düzenlediği ‘Köyümü Seviyorum, Çevremi Koruyorum’ başlıklı programda, çocuk tiyatrosu ve resim boyama etkinliklerinde çocuklar çeşitli ağaç tohumlarını doğayla buluşturdu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - ‘Dünya Çevre Haftası’ kapsamında özel etkinlikler düzenleyen Atakum Belediyesi, Özören Mahallesi’nde ‘Köyümü Seviyorum, Çevremi Koruyorum’ başlıklı program gerçekleştirdi.

Çocuklara çevre bilinci kazandırmak amacıyla düzenlenen program, ‘Atık Adası’ adlı tiyatro gösterisi ile başladı. Osman Doğan’ın yazıp yönettiği ve Samsunlu tiyatrocuların rol aldığı gösteriyi ilgiyle izleyen çocuklar, çevreyi koruma konusunda önemli bilgiler öğrendi.

Eğitmenler eşliğinde gerçekleştirilen resim boya etkinliğinde çocukların değişik boyalarla renklendirdiği maskeler, büyük beğeni topladı. ‘Tohum Nasıl Dikilir’ etkinliğinde TEMA Vakfı’nın hediye ettiği ağaç tohumlarının doğayla buluşturulduğu etkinlikte, ‘Babalar Günü’ne özel ağaçlandırma alanı oluşturuldu. Doğa dostu çocuklara, katkılarından dolayı Orman Genel Müdürlüğü’nün ‘Çevre’ temalı kitabı hediye edildi. 

'ÇOCUKLARIMIZ BETON DEĞİL, DAHA ÇOK AĞAÇ GÖRSÜN'

Programın açılış konuşmasını yapan Atakum Belediyesi Kırsal Hizmetler Hizmetler Müdürü Eylem Oktay Aktaş, çocuklara doğa bilinci aşılamanın önemine değinerek, "Çocuklarımız beton değil daha çok ağaç, çöplük değil daha çok yeşil alan görsünler istediğimiz için bugün buradayız" dedi.