'CODA'nın En İyi Film Oscar'ı alması, Apple TV+ izleyicilerini yüzde 25 artırdı

Sian Heder yönetmenliğindeki "CODA"nın En İyi Film Oscar'ını kazanması, Apple TV Plus'ın abone sayısını ve filmin izlenme oranını artırdı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - 27 Mart Pazar günü düzenlenen 94. Oscar Ödül Töreni'nde Apple'ın filmi "CODA"nın En İyi Film Oscar'ını kazanmasının Apple TV Plus'a yüzde 25 yeni izleyici çektiği ve filmin izlenme oranını bir önceki haftaya kıyasla yüzde 300'den fazla artırdığı açıklandı. 

Beyazperde'nin Variety'den aktardığına göre, Apple TV+'ın izleyici sayısındaki artış resmen açıklanmadı. Bu bilgiler teknoloji şirketine yakın bir kaynaktan elde edildi. 

Bu yıl "The Power of the Dog"un 12 daldaki adaylığı ile öne çıkan Netflix, son yıllarda "Don't Look Up", "The Hand of God", "Mank", "The Irishman" gibi filmlerle farklı kategorilerde Oscar için yarıştı. Fakat En İyi Film Oscar'ı alan ilk dijital platform Apple TV+ oldu. CODA, En İyi Film kategorisinin dışında En İyi Uyarlama Senaryo ve En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu kategorilerinde de Oscar ödülüne layık görüldü. En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu Oscar'ını kazanan Troy Kotsur, bu kategoride Oscar alan ilk işitme engelli oyuncu oldu.