Çölde susuzluktan ölen mültecinin kardeşi konuştu: 'Cenazeler için 5 bin dolar gerekiyor'

Cezayir çölünde susuzluktan hayatını kaybeden mültecilerden Xelil İzzet İbrahim'in kardeşi, cenazeleri getirmek için en az 4 ila 5 bin dolara ihtiyaçları olduğunu söyledi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Avrupa’ya gitmeye çalışan Suriyeli 12 mülteci, Cezayir çölünde susuzluktan hayatını kaybetti. Aracı arızalanan mülteciler, çölde mahsur kalmıştı. Sığınmacıların ailelerinin, cenazeleri getirmek için en az 4 ila 5 bin dolara ihtiyacı olduğu belirtildi. 

Rûdaw'ın aktardığına göre, hayatını kaybeden Kobanêli bir Kürt olan Xelil İzzet İbrahim'in kardeşi, her bir cenaze için ilgili kurumlara en az 4 ila 5 bin dolar para ödemeleri gerektiğini söyledi. Cenazelerin öncelikle Cezayir’den Lübnan’a, oradan da Halep’e ve daha sonra Kobanê’ye ulaştırılması gerekiyor.

Kardeşinin anlattığına göre Xelil İzzet İbrahim, Kobanê’den Şam’a giderek çıkarttığı vize ile Libya’ya ulaştı. Daha sonra kaçak yollarla Avrupa’ya gitmek için Cezayir’e geçti. Halası Aliya İbrahim, yeğeni Xelil İzzet’in 3 ailenin geçimini sağlamakla yükümlü olduğunu ve yoksulluk nedeniyle Avrupa’ya göç etmek istediğini dile getirdi. 

Xelil’in kardeşi Xalid İzzet İbrahim ise, 12 göçmenin aynı otomobile bindiğini ve yanlarına yeterli miktarda su almadıkları için araçları bozulduğunda susuzluktan öldüklerini dile getirdi. Xalid İzzet İbrahim, cenazelerin oradan geçen bir çoban tarafından tesadüfen bulunduğunu sözlerine ekledi.

(DIŞ HABERLER SERVİSİ)