Contemporary Istanbul'un 19. edisyonu, Tersane İstanbul'da gerçekleşecek

Contemporary Istanbul'un 19. edisyonu, 23-27 Ekim 2024 tarihleri arasında Tersane İstanbul'da gerçekleşecek.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Türkiye'nin uluslararası çağdaş sanat fuarı Contemporary Istanbul'un 19. edisyonu, 23-27 Ekim 2024 tarihleri arasında gerçekleşecek. Akbank ana partnerliğinde gerçekleşecek fuar, bu sene 14 ülkeden 53 galeriye ev sahipliği yapacak.

23 Ekim ön izleme ve 24-27 Ekim tarihlerindeki genel ziyaret günlerinde, 503 sanatçının 809 eseri Tersane İstanbul’da sanatseverlerle buluşacak.

19. EDİSYON'DA DİKKAT ÇEKEN ÇALIŞMALAR

Contemporary Istanbul’un bu yılki konuk ülke programı İspanya, İspanyolca konuşulan ülkeler ve Latin Amerika ülkelerine odaklanıyor. Türkiye-İspanya ticari ilişkilerinde önemli rol oynayan firmaların yer aldığı Corporate Club partnerlerinin katkıda bulunduğu Spain & Latin America Focus programı kapsamında, Andrea Rehder Gallery (São Paulo), Berlin Galleria (Sevilla), Jorge Lopez Galeria (Valencia), Galería Jose de la Mano (Madrid) ve W Galeria (Buenos Aires) galerileri yer alacak.

Fuar boyunca CIF Dialogues konferans programında yer alacak konuşmalar, galeriler ve ayrıca Juan Manuel Bonet’nin seçkisiyle Contemporary Istanbul'un bu yılki edisyonunda Madrid Dışişleri Bakanlığı Uluslararası Kültürel İlişkiler Departmanı ve İspanya'nın Türkiye Büyükelçiliği tarafından desteklenen Born in the Seventies (Yetmişli Yıllarda Doğanlar) sergisi gerçekleştirilecek. İspanya Büyükelçisi Cristina Latorre Sancho’nun da destek verdiği bu özel sergide, İspanya'nın dört bir yanından 15 farklı galeri tarafından seçilen 21 sanat eseri yer alacak. Madrid'den 8, Barselona'dan 2, Sevilla'dan 2 ve Valencia, Santander ve İspanya-Portekiz sınırındaki yaklaşık 150 bin nüfuslu Badajoz'dan galerilerin yer alacağı sergide, İspanya Büyükelçiliği’nin özel davetiyle, galerilerin temsil ettiği sanatçılar da bulunacak.

Fuarın gelenekselleşen The Yard Açık Hava Sergisi, Cenevre’deki Musee d’Art et d’Histoire’ın (Sanat ve Tarih Müzesi) direktörü ve Contemporary Istanbul’un sanat danışmanı Marc Olivier Wahler'in küratörlüğünde gerçekleşecek. The Yard Açık Hava Sergisi’nde katılımcı galeri sanatçılarının yanı sıra Anselm Reyle, Bilal Hakan Karakaya, Bilal Yılmaz, Ebru Döşekçi, Erdil Yaşaroğlu, Etienne Krahenbul, Franco Guerzoni, Giulio Paolini, Georg Herold, Gözde Can Köroğlu, Kazım Karakaya, Kemal Tufan, Metin Alper Kurt, Onur Mansız, Semih Zeki ve Ugo Rondinone’nin 19 eseri, fuar içinde özel olarak belirlenen Haliç kıyısındaki açık alanlarda ve Rixos Hall A terasında sergilenecek.

 

CIF DİALOGUES KONFERANS PROGRAMI

Konferans partneri İGA İstanbul Havalimanı’nın kültür sanat çalışmalarını yolcularıyla buluşturduğu İGA Art iş birliği ile 2 güne yayılacak CIF Dialogues konferans programı kapsamında farklı disiplinlerde uzman isimlerin konuşmaları gerçekleşecek. Tüm dünyadan “emerging” ve tanınmış sanatçıların eserlerinin yer aldığı önde gelen bir pazaryeri olan Artsy birlikteliğinde ve CI New York temsilcisi ve CI 19 sanatsal içerik danışmanı Sarp Kerem Yavuz'un kurguladığı CIF Dialogues programı, bu yıl uluslararası konuşmacıları iki gün boyunca katılımcılarla bir araya getirecek.

CIF Dialogues oturumları, Spain & Latin Amerika Focus bölümündeki İspanya, İspanyolca konuşulan ülkeler ve Latin Amerika ülkelerinden, sanata ve yapay zeka çağında dijital sanata odaklanan özel bir programa sahip olacak. Gazeteci Fatih Altaylı, The Yard Açık Hava Heykel sergisinin küratörü Marc Olivier Wahler, Contemporary Istanbul Yönetim Kurulu Başkanı Ali Güreli’nin söyleşi yapacağı E-ink teknolojisiyle BMW iX Flow Geliştirme Mühendisi ve Proje Lideri, BMW Grubu Dr. Stella Clarke ve yine Ali Güreli’nin söyleşi yapacağı Elgiz Müzesi Kurucusu ve Koleksiyoner Can Elgiz, Galeri Kurucusu ve Koleksiyoner Yahşi Baraz, PwC Türkiye Danışman Ortağı ve Koleksiyoner Feride İkiz ile Koleksiyoner, Contemporary Istanbul Danışma Üst Kurulu Üyesi Saruhan Doğan, sanatçılar, küratörler ve koleksiyonerler için kripto sanata odaklanan disiplinlerarası bir platform olan TAEX’in İş Geliştirme Direktörü Stefanie de Regel, bitforms Gallery NY Kurucusu ve Direktörü Steven Sachs, Dijital Satış Stratejisti Sureyya Wille, Museum Gegenstandsfreier Kunst Direktörü Wilko Austermann, Badr El Jundi Vakfı Başkanı ve GCC İspanya Kurucu Üyesi olan Maria Gracia de Pedro, Kamusal Sanat Uzmanı ve Riyad Şehri Kraliyet Komisyonu Direktörü Miguel Blanco Carrasco gibi isimler CI 19’da CIF Dialogues kapsamında sanatseverlerle buluşacak.

ÖZEL PROJELER

Akbank Sanat bu yıl, Hasan Bülent Kahraman küratörlüğündeki ‘Oyun Oyunu Bozar” adlı sergi ile fuarda yerini alacak. Yaratıcılığın ve sanatın bir oyun olduğuna değinen sergi,  Mehmet Ali Uysal ve Genco Gülan imzalı heykel eserlerden oluşuyor.

BMW i5 Flow NOSTOKANA, BMW’nin yenilikçi renk değiştirme teknolojisini Güney Afrikalı sanatçı Esther Mahlangu’nun geleneksel sanat anlayışıyla buluşturan aracıyla BMW’nin en yeni renk değiştirme teknolojisini, arabaların sanat eserlerine dönüşmesini sağlayan teknolojiyi sanatseverlerle buluşturacak.

Contemporary Istanbul'un 19. edisyonunda ayrıca görsel sanatçı Quayola ve LG OLED, Chaumont-sur-Loire Şatosu bahçelerinden algoritmik olarak üretilmiş gece çiçeklenmelerini betimleyen ‘Jardins d’Été’ (Yaz Bahçeleri) adlı video serisini sunacak.

70 yıllık köklü üretim geleneği ile kadim bir element olan demiri zamansızlaştırarak hayatın her alanına sunan Tosyalı, Osman Dinç ile iş birliğine giderek, “Bir Dünya Hikayesi”: Zamana Demir Atmak sergisi ile çeliği sürdürülebilir sanatla buluşturacak.

Trendyol Sanat, Candaş Şişman iş birliği ile “SYN-Phon, duyusal deney ve bir dizi ses performansı eşliğinde, izleyiciyi ses ve görselin ilişkisini keşfetmeye davet eden trans-linguistik bir yolculuğa çıkaran çalışmasını Contemporary Istanbul’da sanatseverlerle buluşturacak.

ÜCRETSİZ TEKNE SEFERLERİ YAPILACAK

Contemporary Istanbul sırasında fuar alanına gidiş-dönüş düzenli tekne ulaşımı sağlanıyor. Biletli katılımcıların yararlanabileceği ücretsiz tekne seferleri gün boyunca Kadıköy, Kabataş ve Karaköy iskelelerinden Tersane İstanbul’a doğrudan gerçekleşecek. Bunun yanında İBB Şehir Hatları, Haliç Hattı ile de Tersane İstanbul’da ayrıca yalnızca ücretli vale hizmeti ile kullanılabilecek otopark imkanı da bulunacak.

Contemporary Istanbul partnerlerinden UBER ise fuar boyunca geçerli olacak indirim ve rezervasyon kampanyası sunacak.

Ulaşım ile detaylı bilgilere contemporayistanbul.com adresinden ulaşılabilir. 

Contemporary Istanbul’un 19. edisyonunda katılımcı galeriler şöyle:

Andrea Rehder Arte Contemporânea (São Paulo, Brezilya); Anna Laudel (İstanbul, Türkiye – Bodrum, Türkiye - Düsseldorf, Almanya); Art On İstanbul (İstanbul, Türkiye); AWC Contemporary Gallery (Dubai, BAE); Berlín Galería (Madrid, İspanya), BFM ART CENTER (Şangay, Çin); bitforms gallery (New York, ABD); Bozlu Art Project (İstanbul, Türkiye); BüroSarıgedik (İstanbul, Türkiye); C24 Gallery (New York, ABD); Callirrhoë (Atina, Yunanistan); DİFOART (İstanbul, Türkiye); Dirimart (İstanbul, Türkiye); Ferda Sanat Platformu (İstanbul, Türkiye); GALERİ 77 (İstanbul, Türkiye); Galeri Nev İstanbul  (İstanbul, Türkiye); GALERİ SİYAH BEYAZ (Ankara, Türkiye); GALERİA JOAN GASPAR (Barselona, İspanya); Galería José de la Mano (Madrid, İspanya); Galleria Studio G7 (Bologna, İtalya); Gillian Jason Gallery (Londra, İngiltere); GSA Gallery (Stockholm, İsveç); Gülden Bostancı Gallery (Antalya); HOFA (Londra, İngiltere); Jorge López Galería (Barselona, İspanya); Karpuchina Gallery (Prag, Çek Cumhuriyeti); Leila Heller Gallery (Dubai, BAE); Mark Hachem Gallery (Paris, Fransa); Muse Contemporary (İstanbul, Türkiye); OG Gallery (İstanbul, Türkiye); Öktem Aykut (İstanbul, Türkiye); OneArc Gallery (İstanbul, Türkiye); Pedro Cera (Lizbon, Portekiz); Pg Art Gallery (İstanbul, Türkiye); Pi Artworks (İstanbul, Türkiye ve Londra, İngiltere); PİLEVNELİ (İstanbul, Türkiye ve Bodrum, Türkiye); Piramid Sanat (İstanbul, Türkiye); Sconci Gallery (Dubai, BAE); Sevil Dolmacı (İstanbul, Türkiye ve Dubai, BAE); SIMBART PROJECTS (İstanbul, Türkiye); SISTEMA Gallery (Moskova, Rusya); TAEX (Londra, İngiltere); İBB Kültür AŞ/Taksim Sanat (İstanbul, Türkiye); Trafo Gallery (Prag, Çek Cumhuriyeti); Villa del Arte Galleries (Barselona, İspanya); Vision Art Platform (İstanbul, Türkiye); W-Galeria (Buenos Aires, Arjantin); Wizard Gallery (Roma, İtalya); x-ist Gallery (İstanbul, Türkiye) ve ZİLBERMAN (Istanbul, Türkiye - Berlin, Germany - Miami, USA).

 

Fuarın biletlerine ise bilet.ci.com.tr adresinden ulaşılabilir.

(BÜLTEN)