Çorum'da eylem sonuç verdi: Hastane yeniden açılıyor

Çorum Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi pandemi nedeniyle yetersiz kalınca, 3 yıl önce kapatılan devlet hastanesinin açılması için yurttaşların, sivil toplum kuruluşları ve muhalefet partilerinin yaptığı eylem başarıya ulaştı. Hastanenin 2021'de açılması bekleniyor.

Google Haberlere Abone ol

ÇORUM - Çorumluların yaptığı eylem sonunda, Sağlık Bakanlığı eski devlet hastanesinin tekrar açılmasına karar verdi. 

AK Parti Çorum Milletvekili Ahmet Sami Ceylan, Sağlık Bakanlığı'ndan bir heyetin Çorum’a gelerek, incelemelerde bulunduğunu söyledi.
İncelemeler sonunda ana binanın güçlendirilmesine karar verildiğini belirten Ahmet Sami Ceylan, ayrıca eski hastane bahçesine 200 yataklı bir bina yapılacağını ifade etti.

'İHALESİ YAPILDI'

Ceylan, eski devlet hastanesinin daha önce ihaleye çıktığını açıklarken, ihaleyi alan firma yetkililerinin de, geçen cuma günü Çorum’a gelerek incelemelerde bulunduğunu söyledi. Milletvekili Ceylan, 2021 yılı içerisinde hastanenin hizmete açılacağını da sözlerine ekledi.

DEVLET HASTANESİ OLMAYAN TEK İL

Türkiye’de eğitim araştırma hastanesi olan illerin tamamında devlet hastanesi bulunuyor. Çorum bu illerin arasında eğitim ve araştırma hastanesi olan ancak devlet hastanesi bulunmayan tek il olma özelliğine sahip.