Covid-19 yaz dalgası ABD'nin 26 eyaletinde etkili oluyor

Başkan Biden'ın da enfekte olduğu ABD’de Covid-19 yaz dalgasının, 26 eyalette "yüksek" veya "çok yüksek" seviyede etkisini gösterdiği açıklandı.

Fotoğraf: Arşiv
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - ABD’de Covid-19 yaz dalgasının, 26 eyaleti "yüksek" veya "çok yüksek" seviyede etkilediği duyuruldu.

ABD Başkanı Joe Biden’ın Covid-19’a yakalanmasıyla ülkedeki salgın verileri tekrar gündeme geldi.

Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezlerinden (CDC) yapılan açıklamada, atık sulardan elde edilen son verilere göre virüsün batı, güney ve iç bölgelerdeki 26 eyalette "yüksek" veya "çok yüksek" kabul edilen seviyelerde olduğu ifade edildi.

Acil servislerdeki teşhislerin ve laboratuvarlarda pozitif çıkan testlerin oranında da artış olduğu belirtilen açıklamada, ancak bu artışların yine de kış aylarına göre rakamsal olarak çok az olduğuna işaret edildi.

ABD’de Covid-19, artık halk sağlığına yönelik hayati tehlike içeren acil durum uygulaması yerine, yıllık aşılama kampanyalarıyla çözülecek rutin bir solunum virüsü olarak ele alınıyor.

Beyaz Saray'dan dün yapılan açıklamada, Başkan Biden'ın Las Vegas'ta katıldığı etkinlikten sonra yaptırdığı Covid-19 testinin pozitif çıktığı ifade edilerek, Delaware'deki evine dönerek kendini izole edeceği duyurulmuştu.

Bugün yapılan açıklamada da Biden'ın "hafif üst solunum yolu semptomları göstermeye" devam ettiği, ateşinin olmadığı ve ölçümlerinin normal olduğu belirtilerek, evden çalışmayı sürdürdüğü bilgisi paylaşılmıştı.

(DIŞ HABERLER SERVİSİ)