Covid-19'a yakalanan belediye başkanı evinin balkonundan nikah kıydı

Edirne’nin Keşan İlçe Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, korona virüsü tedavisine devam ettiği evinin balkonundan Kader Çakır ve Ertuğrul Katı’nın çiftinin nikahlarını kıydı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Bir süre önce korona virüsüne yakalanan ve tedavisi evinde devam eden Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, Yukarı Zaferiye Mahallesi Hastane Caddesi üzerindeki evinin balkonundan talep üzerine 24 yaşındaki Kader Çakır ve 26 yaşındaki Ertuğrul Katı’nın nikahlarını kıydı.

Nikah için Keşan Lisesi bahçesinde tören alanı hazırlandı. Nikahı evinin balkonundan kıyan Belediye Başkanı Helvacıoğlu, bir ilki yaşadığını belirterek, genç çifte mutluluklar diledi. Helvacıoğlu, “Sevginin her engeli aşacağının kanıtı olan bu nikahı sizlerin şahitliği ile gerçekleştireceğiz. Bugün biz değerli çiftimiz ve siz kıymetli misafirlerimiz ile iyi günde olduğu gibi kötü günde de bir aradayız. Ben genç çiftimize de bu temennide bulunmak istiyorum, sürdürülebilir bir evlilik karşılıklı sevgi, saygı ve hoşgörüye bağlıdır” ifadelerini kullandı.  



'AŞI SAYESİNDE ÇOK HAFİF ATLATIYORUM'

56 yaşındaki Başkan Mustafa Helvacıoğlu ayrıca, sosyal medya üzerinden canlı yayın yaptı. 

Canlı yayında, 2 doz Sinovac ile 20 gün önce de 1 doz BioNTech aşısı olduğunu ve bu sayede korona virüsünü hafif şekilde geçirdiğini söyleyen Helvacıoğlu, "Aşılar sayesinde hastalığı ayakta atlattığımı sizlerle paylaşmak istiyorum. Aşılar beni öyle bir korudu ki ne boğaz ağrısı ne ateşim oldu. Yani hastalık sürecimi aşıların vasıtasıyla ayakta atlattım. Covid olmama rağmen grip gibi geçiriyorum. Sadece üst solunum yollarında bir problem oldu. Şunu belirtmek istiyorum, aşı karşıtları var. Aşı karşıtları oluşmuş, anlaşılır gibi değil, aşı olmak için çaba sarf edelim Türkiye'de 23 milyon aşı sırası gelmesine rağmen aşı olmayan var. En iyi aşı olan bölge, Trakya’da Edirne ve üstelik onun da içinde Keşan yatıyor. Ne olur aşımızı olalım, aşı olmak asla olmayı, ağır hasta olmayı engelliyor. Sevgili dostlarım entübe olmayı engelliyor, yoğun bakımı engelliyor. Tat alabiliyorum, ateşim çıkmadı, oksijen değerlerim düşmedi" dedi.

Mustafa Helvacıoğlu


‘NE OLUR AŞINIZI OLUN’

Keşan’da bugüne kadar 105 bin doz aşı yapıldığını ifade eden Helvacıoğlu, "Ekonomimizi düşünüyorsak, esnafımızı, işlerimizi düşünüyorsak Türkiye'nin geleceğini düşünüyorsak bu kış da kapanacaksak işimiz sakat, sevgili hemşehrilerim bakın açık söylüyorum. Tek çare aşı. Eğer okullarımızın açılmasını istiyorsak çocuklarımızın iyi bir eğitim almasını istiyorsak, gelin aşı olmayanlara sesleniyorum, ne olur aşınızı olun" diye konuştu. (DHA)