Covid pozitif olmasına rağmen çarşaf giyip eşinin kimliğiyle uçağa binen adam yakalandı

Endonezya'da bir adam, Covid pozitif olmasına rağmen uçağa binmek için çarşaf giyip eşinin kimliğini kullandı. Giysilerini uçakta değiştirince yakalandı.

Vakaların artışa geçtiği Endonezya'da, Kurban Bayramı'nda birçok caminin girişinde ateş kontrolü yapıldı.
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Korona virüsü vakalarının arttığı Endonezya'da, pozitif olmasına rağmen uçağa binebilmek için eşinin kimliğini kullanan ve çarşaf giyen bir adam yakalandı. Çarşafla bindiği uçakta üstünü değiştirince fark edilen adama dava açılması bekleniyor.

Endonezya basınının ismini sadece 'DW' olarak verdiği bu kişi, başkent Cakarta'dan Ternate kentine giden uçağa negatif olan eşinin kimliği ile bindi. Buna göre, Covid-19 pozitif olan DW, yüzü dahil her yerini kapatacak şekilde çarşaf giyerek havalimanına gitti. Kontrollerden de eşinin kimliğini göstererek geçti.

ÜSTÜNÜ UÇAKTA DEĞİŞTİRDİ, HOSTES FARK ETTİ

Ancak bir hostes kendisini, uçağın tuvaletine çarşafla girip erkek giysileri içinde çıkarken gördü. Hostesin ihbarıyla DW, Ternate kentine inişte havalimanı yetkilileri tarafından yakalandı. DW, burada yapılan testlerde de pozitif çıktı. Yerel polisten yapılan açıklamaya göre, karantina süresinin bitmesi sonrasında DW'ye dava açılması planlanıyor.  

ÇİFT DOZ AŞI ORANI YÜZDE 6, YENİ VAKALAR DELTA KAYNAKLI

Dünyanın dördüncü en kalabalık ülkesi olan Endonezya, son günlerde Asya'daki Covid-19 salgınının merkez üssü haline gelmiş durumda. Ülkede şu ana dek yaklaşık 3 milyon yeni vaka tespit edildi, 74 bin 920 kişi öldü. Yeni vakaların birçoğunun Delta varyantı kaynaklı olduğu belirtilirken, Endonezya'da şu ana dek nüfusun sadece yüzde 6'sına iki doz aşı yapılabildi.

Ülkede şu an sadece zorunlu hallerde seyahate izin veriliyor. Kurban Bayramı'nda birçok caminin girişinde ateş kontrolü yapılırken, bazı bölgelerde AVM'ler kapatıldı ve evden çalışma zorunlu hale getirildi. Kısıtlamaların 25 Temmuz'a kadar sürmesi bekleniyor. (DIŞ HABERLER)

Etiketler Endonezya Covid-19