Cumartesi Anneleri'ne polis engeli: Pervin Buldan ve Sırrı Süreyya Önder ablukaya alındı

Cumartesi Anneleri’nin Galatasaray Meydanı’nda yapmak istediği basın açıklamasını polis engelledi. Pervin Buldan'ın da katıldığı eylemde çok sayıda kayıp yakını ve hak savunucusu gözaltına alındı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Gözaltında kaybedilen yakınlarının akıbetini sormak ve faillerin yargılanması talebiyle Galatasaray Meydanı’nda 1995 yılından beri oturma eylemi yapan Cumartesi Anneleri, 951'inci hafta eylemlerinde yine polis tarafından engellendi.

Anayasa Mahkemesi’nin Galatasaray’daki oturma eylemlerinin yasaklanmasıyla ilgili verdiği “ihlal” kararının ardından Cumartesi Anneleri, 10 haftadır her cumartesi günü Galatasaray Meydanı’nda karanfil bırakarak basın açıklaması yapmak istiyor. 

Bu haftaki eyleme HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan ve Yeşil Sol Parti İstanbul Milletvekilleri Sırrı Süreyya Önder ve Cengiz Çiçek, Türkiye İşçi Partisi (TİP) İstanbul Milletvekili Ahmet Şık da katıldı. 

10 haftadır polis saldırısına maruz kalan Cumartesi Anneleri bu hafta da gözaltına alındı. Gözaltına alınanların isimleri şöyle: Hanife Yıldız, İkbal Eren Yarıcı, Maside Ocak, Hanım Tosun, Mikail Kırbayır, Ali Ocak, Eren Keskin, Gülseren Yoleri, Leman Yurtsever, Cihan Kaplan, Hatice Onaran, Fırat Akdeniz, Nazım Dikbaş, İsmail Yücel, Hünkar Hüdai Yurtsever, Arda Yüksel, Meryem Bars, Arzu Aksakal.

GAZETECİLER DARP EDİLDİ

Ablukanın ardından Pervin Buldan açıklama yaptı. Bu sırada polis açıklamayı engellemek için ikinci kez abluka kurdu. Polis gazetecileri darp ederek ablukanın dışına itti. Polisin tartakladığı Mezopotamya Muhabiri Ergin Çağlar yere düştü.

CHP'DEN PANKARTLI VE AHMET KAYA'LI DESTEK

CHP Beyoğlu İl binasından da her hafta Cumartesi Anneleri'ne müzikle destek veriliyor. İstiklal Caddesi'nde son ses açılan müzikle Ahmet Kaya'nın "Beni bul anne" şarkısı çalınıyor. Ayrıca parti binasına "Hakikat ve adalet peşinde olan Cumartesi Anneleri'nin yanındayız" pankartı asılıyor.