Cumartesi Anneleri'ne polis engeli: Şebnem Korur Fincancı gözaltına alındı

AYM’nin 'ihlal' kararına rağmen ablukanın kaldırılmadığı Galatasaray Meydanı’nda açıklama yapmak isteyen Cumartesi Anneleri/İnsanları ve insan hakları savunucuları gözaltına alındı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Cumartesi Anneleri’nin, gözaltında kaybedilen yakınlarının akıbetini sormak ve faillerin yargılanması talebiyle gerçekleştirdikleri eylem 945’inci haftasında devam etti. Anayasa Mahkemesi’nin (AYM) “ihlal” kararlarına rağmen polis ablukasının sürdüğü Galatasaray Meydanı’nda açıklama yapmak isteyen Cumartesi Anneleri ve insan hakları savunucuları, bu hafta da polis engeli ve saldırısıyla karşı karşıya kaldı. Cumartesi Anneleri 20 kişinin gözaltına alındığını açıkladı.

Anneler ve beraberindekiler, meydandaki polis bariyerlerinin önünde ablukaya alındıktan sonra gözaltına alındı. Annelerin, bu haftaki eylemine Türk Tabipleri Birliği (TTB) Merkez Konseyi Başkanı Prof. Dr. Şebnem Korur Fincancı ve avukat Meriç Eyüpoğlu destek verdi.

TTB: HUKUKSUZLUK ABLUKASINI DAĞITACAĞIZ

Türk Tabipleri Birliği de sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla gözaltılara tepki göstererek, "Anayasa Mahkemesi, Cumartesi Anneleri’ne yönelik polis saldırılarına ilişkin ihlal kararları verirken 945. haftasında kayıplarını arayan Cumartesi Anneleri'nin ve aralarında Merkez Konseyi Başkanımız Dr. Şebnem Korur Fincancı'nın da yer aldığı insan hakları savunucularının hiçbir gerekçe gösterilmeden gözaltına alınması kabul edilemez. Bu hukuksuzluk ablukasını dağıtacağız" ifadelerini kullandı.

TİP'TEN AÇIKLAMA

Türkiye İşçi Partisi de (TİP) Cumartesi Anneleri/İnsanları'nın gözaltına alınmasına tepki gösterdi. TİP, Twitter'dan yaptığı açıklamada, "İstanbul 3. Bölge Mv. Adayımız Meryem Göktepe, Cumartesi Anneleri’nin düzenlediği basın açıklamasında gözaltına alındı. Hiçbir güç, Metin Göktepe ve Cumartesi Anneleri için başta olmak üzere adaletin yerini bulmasını engelleyemeyecek. Biz kazanacağız!" dedi. (HABER MERKEZİ)

Gözaltına alınan 20 kişinin isimleri şöyle: Hanife Yıldız, Mikail Kırbayır, İrfan Bilgin, Maside Ocak, Hasan Karakoç, Faruk Eren, Filiz Karakuş, Sebla Arcan, Şebnem Korur Fincancı, Gülseren Yoleri, Ümit Efe, Leman Yurtsever, TİP Milletvekili Adayı Meryem Göktepe, Gamze Hızlı, Mümtaz Murat Kök, Meriç Eyüboğlu, Erhan Pekçe, Sinan Gökçen, Ali Tosun, Yaşar Demircan. (HABER MERKEZİ)