Cumhurbaşkanı Erdoğan: 2023 hedefleri için son bir eşik var

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Kritik yol ayrımlarının çoğunu geride bıraktık. 2023 hedeflerine ulaşmada Cumhur İttifakı olarak son bir eşik var. Onu aştığımızda yeni bir döneme giriyoruz” dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe'de 15 Temmuz darbe girişimi için yapılan Demokrasi Müzesi açılış törenine katıldı.

Törende konuşan “Sözlerimin başında Temmuz gecesi FETÖ'cü hainlerin kurşun ve bombaları altında can veren 251 şehidimize bir kez daha Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyorum. Gazilerimize sağlık ve afiyet temenni ediyorum. Biraz gecikmeyle de olsa bu müzeyi milletimizin hizmetine sunarak ülkemizde demokrasi, hak, özgürlük, adalet mücadelesinin öyle kolay kazanılmadığını tüm dünyaya göstermek istedik” ifadelerini kullandı.

Müzenin yapımında görev alanları tebrik eden Erdoğan, “Müzemizde milletimizin sergilediği direniş ve ertesi gün aydınlık Türkiye'ye nasıl ulaşıldığı dijital teknolojiler yardımıyla ziyaretçilere gösterilecek. Müzemiz bu mücadelenin sembol mekanlarından biri olacaktır. Yaklaşık 66 bin metrekarelik müze bölümü, 57 metreye 75 metrelik elips kubbesi, açık hava vadili peyzaj alanı, 809 araçlık otoparkı ile bu eser inşallah şehitlerimizin hatırasını hep yaşatacaktır. Kubbe bölümü dışında tamamının yerin altında bulunması ve dünyada ilk defa tüm kapalı alanların salgın tehdidine karşı ozonla temizleniyor olması da müzemizin diğer özellikleridir” diye konuştu.

“Türkiye'nin benzer ihanetlere uğramaması için FETÖ başta olmak üzere tüm terör örgütlerine, gizli açık her türlü fitne fesat odaklarına, varlığımıza birliğimize kasteden tüm tehditlere karşı teyakkuz halinde olmayı sürdüreceğiz” diyen Erdoğan'ın konuşmasından satır başları şöyle:

DEMOKRASİ NÖBETLERİ BİR BAŞKA DESTAN OLDU: Milletimizin 15 Temmuz'un ardından tam 27 gün süreyle 81 vilayetimizin tamamında 24 saat kesintisiz şekilde sürdürdüğü demokrasi nöbetlerine katılan vatandaşlarımıza bir kez daha şahsımi milletim adına teşekkür ediyorum. Bu nöbetler ülkemizin istiklal, istikbaline göz dikenlere 'topunuz birden gelin' diyerek meydan okuduğumuz bir başka destan olmuştur.

HER ŞEYİ PLANLAYANLAR MİLLETİMİZİ HESABA KATMADI: İhanet nöbetini FETÖ'nün bırakıp, PKK'nın devraldığı, onun bırakıp DEAŞ'ın devreye girdiği, onların yetmediği yerde başkalarının sahne aldığı bu dönemin amacı Türkiye'ye diz çöktürmek, Türk milletini esir etmektir. Her şeyi inceden inceye planlayanlar tek bir şeyi hesaba katmamışlardır: Türk milletinin ülkesini, devletini canı pahasına koruyacağını, en modern savaş araçlarının karşısında göğsünü siper ederek ezanına, bayrağına, meclisine, Cumhurbaşkanına sahip çıkacağını hesap etmemişlerdir. Bir şeyi daha hesap etmemişlerdi, o da “Hesapların üstünde Allah'ın da bir hesabı vardır”. İşte Allah'ın hesabı bütün hesapların üstündeydi. Ve o hesabı bunlar hiç düşünmemişlerdi. TSK'nın, FETÖ'nün veya kendini onların sahibi zannedenlerin Türk milletinin ordusu olduğunu düşünememişlerdi. Bizim milletimiz tarih boyunca sayısı defa, her şey bitti denildiği anda adeta küllerinden yeniden doğarak çok daha büyük atılımlar içerisine girmiş bir millettir.

DARBECİLER KARŞIMIZA DİKİLSEYDİ ŞAHADET YÜRÜMEK İÇİN TEREDDÜT ETMEYECEKTİM: FETÖ'cü alçaklar tarafından şehit edilen 251 kardeşimizin her birinin hikayesi tek başına bu millete asırlarca ilham verecek ayrıntılarla doludur. İşte bunlardan bir tanesi Ömer Halisdemir kardeşimizdir. Kendi yakın çalışma arkadaşlarımdan Erol Olçok, Prof. Dr. İlhan Varank bunlardan bir tanesiydi. Tek bir damlası bile boşa akmayan bu kanları vatan topraklarına vurduğumuz yeni istiklal mühürleri olarak görüyoruz. Allah şahittir, milletim de emin olsun ki, eğer o gece darbeciler Marmaris'te veya İstanbul'da karşımıza dikilseydi, şehadete yürümek için bir an bile tereddüt etmeyecektim. Çünkü havaalanındaki on binler oraya şehadet için gelmişlerdi. Hiçbir tereddütleri olmadığını gözlerimle görmüştüm.

RABBİMİZ ŞEHİTLİK NASİP ETMEDİĞİNE GÖRE BU DÜNYADA YAPMAMIZ GEREKEN İŞLER VAR DEMEKTİR: Nasıl o gece TBMM'ye ulaşabilen milletvekillerimiz “Öleceğiz ama burayı terk etmeyeceğiz” demişlerse, nasıl Genelkurmay, Meclis, Külliye, 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nde, Üsküdar'da, Saraçhane'de on binlerce vatandaşlarımız adeta şehadet sırasına girmişse işte biz de aynı hissiyat içindeydik. Herşey gibi şehitlik de nasip işidir. Bu şerefe nail olan kardeşlerimize gıptayla bakıyoruz. Ne mutlu size, ne mutlu eşlerinize, annelerinize, babalarınıza, evlatlarınıza. Ne mutlu size ki sevgililer sevgilisine komşu oldunuz. Rabbimiz bize bunu nasip etmediğine göre bu dünyada yapmamız gereken işler ve yerine getirmemiz gereken vazifeler var demektir. İşte bu anlayışla ülkemizi güçlendirmek, büyütmek, geliştirmek, vatanımızın bütünlüğünü korumak gayesiyle gece gündüz çalışıyoruz, çalışacağız.

KRİTİK YOL AYRIMLARININ ÇOĞUNU GERİDE BIRAKTIK: Allah'ın yardımı ve milletimizin desteğiyle önümüze çıkartılan engelleri birer birer aşarak, tuzakları birer birer bozarak hedeflerimize doğru yürüyoruz. Kritik yol ayrımlarının çoğunu geride bıraktık. Şimdi önümüzde 2023 hedeflerimize Cumhur İttifakı olarak bütünleştirdiğimiz son bir eşik var. Onu da aştığımızda artık ülke ve millet olarak yeni bir döneme giriyoruz.

BU MİLLET HAİNLERİ AFFETMEZ: Türkiye tarihi boyunca pek çok saldırıya, pek çok tuzağa maruz kalmıştır. Milletimiz için vatanımızı korumak, hakkımızı almak gayesiyle mücadele etmek, bu uğurda şehitler vermek ekmek yemek, su içmek kadar tabii şeylerdir. Böylesine büyük bir mücadele müktesebatına sahip bir millet gerektiğinde düşmanı affetmesini de gerektiğinde yeni ittifaklar kurmasını da bilir. Ama bu milletin asla affetmeyeceği bir şey varsa o da kendi içinden çıkanların yaptığı ihanetlerdir. Bu millet ihanete affetmez, haini de affetmez, hainlerin arkasında duranları da affetmez. Güya kendi aklınca onları kullanarak siyasi çıkar devşirmeye kalkan mülevvesleri de affetmez.

O NASİHATLERİ KENDİNİZE SAKLAYIN: Dışarıda veya içerde her kim FETÖ'cüler, PKK'lılarla veya diğer terör örgütleriyle ile ilgili hak, hukuk, adalet edebiyat yapıyorsa bilin ki kafasının arkasında ülkemiz ve milletimizle ilgili karanlık bir amaç vardır. Bize bu şekilde nasihat çekenler var. O nasihatleri kendinize saklayın. Paraları yokmuş, kalmamış. Onların paraları stoktadır, onların ne olduğu bellidir. (HABER MERKEZİ)