Cumhurbaşkanı Erdoğan, 3 bakan yardımcısını görevden aldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan; Milli Eğitim Bakanlığı, Milli Savunma Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığında bakan yardımcılarını görevden aldı. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığına ise 13 üst düzey bürokrat atandı.

Fotoğraf: Arşiv
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın atama ve görevden alma kararları Resmi Gazete'de yayımlandı.

Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Kemal Şamlıoğlu görevden alınıp yerine Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Ar-Ge Teşvikleri Genel Müdürü Muhammet Bilal Macit atandı.

Milli Savunma Bakan Yardımcısı Celal Sami Tüfekci'nin görevine son veren Erdoğan, bu göreve Musa Heybet'i getirdi. Sağlık Bakan Yardımcısı Huzeyfe Yılmaz'ın yerine ise Yasin Ayfer Erkoç görevlendirildi.

Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcılığına Muhammet Kasım Gönüllü atandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın atama ve görevden alma kararları şu şekilde:

  • Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı Genel Müdürlüğü Yönetim Kurulu üyeliğine Ahmet Berat Çonkar, Boru Hatları ile Petrol Taşıma A.Ş. Genel Müdürlüğü Yönetim Kurulu üyeliğine Kerim Taşkıran ve Muhammed Talha Pamukçu atandı.
  • Ankara İl Kültür ve Turizm Müdürü Ali Ayvazoğlu görevden alınıp yerine Erhan Karakaya atandı. Bolu İl Kültür ve Turizm Müdürü Hakan Doğanay, Mersin İl Kültür ve Turizm Müdürü olarak görevlendirildi.
  • Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığında açık bulunan Başkan Yardımcılığı görevine Murat Kazancı getirildi.
  • Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Milli Teknoloji Genel Müdür Yardımcıları İlknur İnam ve İrfan Keskin görevden alındı. Emre Dabak, Milli Teknoloji Genel Müdür Yardımcısı olarak atandı.
  • Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu Başkanlığına Prof. Dr. Orhan Aydın, Başkan Yardımcılığına Prof. Dr. Mesut Güner, Yönetim Kurulu üyeliğine Prof. Dr. Ahmet Yozgatlıgil getirildi.
  • Muhammed Salih Çetiner, Mustafa Özkaya ve İbrahim Yüzer, Orman Genel Müdürlüğü Genel Müdür Yardımcısı olarak görevlendirildi. İzmir Orman Bölge Müdürü Zafer Derince ise Antalya Orman Bölge Müdürlüğüne atandı.
  • Rekabet Kurulu üyesi Berat Uzun görevden alınıp yerine kalan süreyi tamamlamak üzere Rıdvan Duran getirildi.
  • Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığında Altyapı Yatırımları Genel Müdürlüğüne Yalçın Eyigün, Avrupa Birliği ve Dış İlişkiler Genel Müdürlüğüne Burak Aykan, Denizcilik Genel Müdürlüğüne Ünal Baylan, Personel Genel Müdürlüğüne Necmiye Leyla Akıncı, Tersaneler ve Kıyı Yapıları Genel Müdürlüğüne Salih Tan, Ulaştırma Hizmetleri Düzenleme Genel Müdürlüğüne Murat Baştor, Rehberlik Teftiş Başkanlığına Kamuran Yazıcı, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Araştırmaları Merkezi Başkanlığına Selami Yazıcı, Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığına İbrahim Kolcu, Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü ve Yönetim Kurulu Başkanlığına Enes Çakmak, Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdür Yardımcılığına Mustafa Akkaya, Türkiye Raylı Sistem Araçları Sanayii A.Ş. Genel Müdürlüğü ve Yönetim Kurulu Başkanlığına Selim Koçbay, TCDD Taşımacılık A.Ş. Genel Müdürlüğü ve Yönetim Kurulu Başkanlığına Ufuk Yalçın atandı. 

(HABER MERKEZİ)