Cumhurbaşkanı Erdoğan 57 vekille buluştu: Soylu ve Peker gündeme gelmedi

AK Parti milletvekilleri toplantısı yeniden başladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında 57 milletvekilinin katıldığı ilk toplantıda ülke gündemini meşgul eden iddialar gündeme gelmedi.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA –Türkiye’nin gündemini haftalardır mafya lideri Sedat Peker’in sosyal medya yoluyla yayınladığı videolardaki “yolsuzluk” iddiaları belirliyor. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu başta olmak üzere çok sayıda ismi hedef alan iddialar siyasetin ana başlığı olurken AK Parti’de pandemi nedeniyle ara verilen milletvekilleriyle istişare toplantılarında bu konular gündeme gelmedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başkanlığında yapılan toplantıların ilk grubunda yaklaşık 57 milletvekili yer aldı. Partinin Meclis grubu yöneticileri ve bazı parti genel başkan yardımcılarının da katıldığı kahvaltılı toplantı yaklaşık 2.5 saat sürdü. Uzun zamandır Cumhurbaşkanı Erdoğan ile bir araya gelip konuşma fırsatı bulamayan AK Partili milletvekilleri buluşmaya özenle hazırlandı. Her zamankinden daha şık kıyafetleri ile kahvaltıya katılan milletvekillerinin anlatımına göre toplantı sohbet havasında geçti.

GÜNDEMDEKİ KONULAR GÜNDEME GELMEDİ

Toplantıya katılan vekillerden edinilen bilgiye göre, buluşmada Sedat Peker iddiaları, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun partide rahatsızlık yarattığı bilinen açıklamaları, “2. Rıza Sarraf” olarak nitelendirilen firari iş insanı Sezgin Baran Korkmaz’ın tutuklanmasının yaratacağı sonuçlar, kamuoyu anketlerine göre partinin düşen oyları ya da seçim mevzuatında değişiklik çalışması gündeme gelmedi. Görüşmeye katılan milletvekilleri seçim bölgeleri ile ilgili sorunları dile getirdi, bazı taleplerde bulundu. Milletvekillerini dinleyip not alan Cumhurbaşkanı da milletvekillerinin bazı istekleriyle ilgili anında talimatlar verdi.

YASA TEKLİFİ YERİNE KARARANAME ÖNERİSİ

Kulislere yansıyan bilgilere göre bazı milletvekilleri Cumhurbaşkanının yurt içi ziyaret programı ile ilgili bilgilendirmedeki sıkıntılara dikkat çekerek yürütme ile parti arasındaki kopukluğa işaret etti. Erdoğan bir konuda Meclis’ten geçecek yasa teklifi önerisinde bulunan milletvekiline yeni sistemin getirdiği Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi olanağından yararlanabilecekleri mesajı verdi, vekillerden bu konuya da ağırlık verip öneriler getirmelerini istedi.

'ABD İLE İLİŞKİLER DAHA İYİ OLACAK' MESAJI

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ABD Başkanı Joe Biden ile ilk yüz yüze görüşme yaptığı NATO zirvesinin gündeme geldiği toplantıda Erdoğan, “Hem ABD Başkanı Biden hem de AB Liderleri ile yaptığım görüşmeler çok iyi geçti. Bundan sonra ilişkilerimiz daha da iyiye gidecek” mesajı verdi. Ayrıca NATO zirvesindeki görüşmeler sayesinde turizmde de ivme kazanılacağı belirtildi.

'SAHADA AK PARTİ’NİN YAPTIKLARINI ANLATIN' TALİMATI

Toplantının en önemli başlıklarından biri partinin saha çalışması oldu. Erdoğan Meclisin kapanmasının hemen ardından milletvekillerinden seçim bölgelerinde çalışmalarını, halkla daha yoğun ve sıkı temasta olmalarını istedi. Saha çalışmalarında iktidar olarak tarımdan hayvancılığa, pandemi sürecindeki desteklerden ekonomideki olumlu gelişmelere yapılan çalışmaların halka anlatılması vurgusu yapıldı.

İSTİŞARE DEĞİL SUNUM YAPILIYOR

K Partili bir siyasetçi Türkiye gündemini işgal eden birçok konunun Erdoğan’ın milletvekilleriyle yaptığı toplantıda dile getirilmemesini, “Parti içinde eskisi gibi istişare, tartışma süreci kalmadı. Bu toplantılar ya da MKYK-MYK toplantıları bakanların, ilgili yöneticilerin sunumlarıyla geçiyor. Ne yazık ki itirazların, önerilerin gelebileceği bir konuşma, tartışma ortamı olmuyor” sözleriyle değerlendirdi.

BAKANLARLA BULUŞMA BAŞLADI, SIRADA TARIM BAKANI VAR

Erdoğan gruplar halinde milletvekilleri ile bir araya gelirken, diğer taraftan bakanlar da özel toplantılarda milletvekilleri ile buluşarak yürüttükleri çalışmalar hakkında bilgi verip talepleri dinlemeye başladı.

Bu kapsamda ilk görüşme de Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın AK Partili milletvekilleri ile parti genel merkezinde yaptığı toplantıydı. Sağlık Bakanı Koca’nın pandemi süreciyle ilgili sunum yaptığı toplantıda genel sağlık durumu hakkında bilgi verdiği, milletvekillerin soruları yanıtlanırken, illerle ilgili talep ve önerileri not ettiği biliniyor. Bakanlarla toplantı dizisi gelecek hafta da Tarım Bakanı Bekir Pakdemirli ile devam edecek. Cumhurbaşkanlığı ile parti arasındaki kopukluğu gidermek, parti içinde yaşanan sorunları çözmeye dönük bu toplantıların diğer bakanlarla süreceği ifade ediliyor.

Etiketler ak parti erdoğan