Cumhurbaşkanı Erdoğan, Almanya Başbakanı Scholz'la bir araya geldi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bir günlük ziyareti kapsamında dün akşam saatlerinde İstanbul'a gelen Almanya Federal Başbakanı Olaf Sholz ile bir görüşüyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Almanya Federal Başbakanı Olaf Scholz, bir günlük Türkiye ziyareti kapsamında 18 Ekim Cuma akşamı İstanbul'a geldi. Erdoğan ve Scholz, bugün bir araya geldi.

AA'nın aktardığına göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Almanya Başbakanı Scholz'u kabulü başladı. Dolmabahçe'de yer alan Çalışma Ofisi'ndeki kabul basına kapalı yapılıyor.

Scholz ve Erdoğan'ın görüşmesinde, Ukrayna'daki savaş ve Orta Doğu'daki gelişmelerin yanı sıra göç, Avrupa Birliği (AB), ikili ilişkiler ve ekonomi politikaları konularının ele alınması, iki liderin ardından ortak basın toplantısı düzenlemesi bekleniyor.

Scholz ve beraberindeki heyeti taşıyan uçak dün 22.03'te İstanbul Havalimanı'na inmişti. Almanya Başbakanı'nı İstanbul Havalimanı'nda Türkiye'nin Berlin Büyükelçisi Ahmet Başar Şen ve diğer yetkililer karşılamıştı.  İki lider, eylül ayında Birleşmiş Milletler (BM) 79'uncu Genel Kurulu'na katılmak için gittikleri ABD'de bir araya gelmişti.

(ANADOLU AJANSI)