Erdoğan: Bir tarafta 'Yürü Kemal', öte tarafta 'Gel Muharrem' var, beri taraftakini saymaya gerek bile yok

Elazığ'da konuşan Erdoğan "Bir tarafta bölücülerin 'Yürü Kemal'i', öte tarafta 'Gel Muharrem' bulunuyor. Beri taraftakini saymaya gerek bile yok. Bir de ömrünü milletine adamış kardeşiniz var" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve BBP Genel Başkanı Mustafa Destici ile Maraş merkezli depremlerden etkilenen Elazığ'da iftara katıldı.

Anadolu Ajansı'nın haberine göre, depremlerin ardından halkın büyük bir dayanışma gösterdiğini söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Özellikle asrın felaketiyle mücadele ettiğimiz bu zor günlerde insanımız, yardımlaşmanın kitabını adeta yeniden yazıyor. Öyle ki hayırseverlerimiz bu ramazan, her zamankinden daha cömert, vakıf ve derneklerimiz bu sene her zamankinden daha aktif, belediyelerimiz nerede bir muhtaç varsa elinden tutmanın, ihtiyaçlarını gidermenin derdinde. Devletimizin ilgili kurumları bir an önce yaraları sarmak için olağanüstü çaba harcıyor. 85 milyonun tamamı dünyada başka hiçbir millete nasip olmayacak bir şuurla hamdolsun depremzedelerimizin yüküne omuz veriyor" diye konuştu.

'ELAZIĞ'DA 7 BİN 452 AFET KONUTU İNŞA EDECEĞİZ'

"Devletimizin yaraların sarılması noktasında büyüklüğünün, vatandaşının emrinde ve hizmetinde olduğunun en yakın şahidi bizzat Elazığ'dır" diyen Erdoğan, şöyle devam etti:

"2020'de Elazığ'da yaşanan depremden sonra hiçbir insanımızı çaresiz ve sahipsiz bırakmadık. Deprem sonrasında söz verdiğimiz 25 bin konutu tamamlayarak Elazığlı hak sahiplerine teslim ettik. Şimdi de aynısını Kahramanmaraş depremleri akabinde 11 vilayetimizin hepsi için yapıyoruz. Şimdiye kadar bölge genelinde 67 binin üzerinde konutun ve köy evinin inşaat sürecini başlattık. Her gün, her saat yeni konutların temelleri atılıyor. Bu sayı sürekli artıyor. Hedefimiz 319 bini ilk bir yıl içinde olmak üzere toplam 650 bin konutu yaparak deprem mağdurlarına teslim etmektir. Elazığ'da da 7 bin 452 afet konutu inşa edeceğiz. İşte bugün 505'i şehrimizde olmak üzere toplam 31 bin 663 konutumuzun temellerini attık."

'KÜRSÜLERDE VERDİĞİ SÖZLERİ UNUTANLARDAN DEĞİLİZ'

Verdikleri sözleri bağlı olduklarını söyleyen Erdoğan, "Her ne kadar birileri önümüzü kesmeye çalışsa da biz ahdimize bağlıyız. Biz meydanlarda ve kürsülerde verdiği sözü göreve geldiğinde unutanlardan değiliz. Biz sandık ufukta görününce vaat bohçasını açan seçim geçtikten sonra da vaatlerinin üzerine yatanlardan da değiliz. Biz sözüne sadık, kavline sadık, vaatlerinin sonuna kadar arkasında duran Cumhur İttifakı'yız" dedi.

Seçimlere 43 gün kaldığını hatırlatan Erdoğan, "14 Mayıs'ta hep birlikte sandıklara gidecek, ülkemiz, milletimiz, evlatlarımız ve geleceğimiz adına tercihimizi ortaya koyacağız. Bugüne kadar bizi yalnız bırakmayan, daima çok güçlü destek veren Elazığ'ın 14 Mayıs'ta da aynı kararlı duruşu tekrarlayacağına inanıyoruz" ifadelerini kullandı.

'FETÖ'CÜLERE CESARET AŞILAYANLARA HAK ETTİKLERİ DERSİ VERMENİZİ BEKLİYORUM'

Seçmenden rakiplerini "sandığa gömmesini" isteyen Erdoğan şunları söyledi:

"Sandığa gittiğinizde terör örgütleriyle yol yürümekten çekinmeyenlere, milletimizin acısı halen tazeyken koltuk kavgasına tutuşanlara, ülkemizin sorunlarına çözüm üretecek hiçbir vizyon geliştirmeyenlere, söylemleriyle FETÖ'cülere ve bölücülüğe cesaret aşılayanlara, kaostan, krizden ve istikrarsızlıktan başka hiçbir vaadi olmayanlara, hasılı kendi siyasi ikballerinden, menfaatlerinden, heva ve heveslerinden başka bir şey düşünmeyenlere hak ettikleri dersi vermenizi bekliyorum. Ne vatandaşımızın derdiyle dertlenen ne de yönetimine talip oldukları milletin inanç değerlerine ve onun sembollerine saygı gösteren bu müraileri, bu istismarcıları 14 Mayıs'ta sandığa gömmenizi bekliyoruz."

'BAY BAY KEMAL SENİN ÖMRÜNDE KAÇ VAR ACABA?'

Cumhurbaşkanı Erdoğan, iftardan önce ise Paşa Mahallesi TOKİ alanında düzenlenen "Elazığ Afet Konutları Temel Atma ve Sosyal Konutlar Anahtar Teslim Töreni"ne katıldı.

6 Şubat depremlerinde hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı ve sabır dileyen Erdoğan, "Onlar bizim şehitlerimiz ve Sevgili Peygamberimize komşu. Türkiye, maalesef potansiyel olarak depremiyle, seliyle, kuraklığıyla, heyelanıyla pek çok afete açık bir coğrafyaya sahiptir. Coğrafyamızı değiştiremeyeceğimize göre kendimizi afetlere karşı hazırlamamız gerekiyor. İşte örnekler burada" dedi.

"Bugüne kadar Elazığ'da deprem konutları ve diğer projelerle 29 bin 418 konut yaptık" diyen Erdoğan, "Bay bay Kemal, senin ömründe kaç konut var acaba, söyler misin? Acaba senin büyükşehir belediyelerin veya belediyelerin kaç konut yaptılar söyler misin? İzmir'de, Antalya'da, Muğla'da ne yaptılar? Sadece laf. Biz yaptık biz. Biz yaptık onlar değil" şeklinde konuştu.

'HANIM EFENDİ BİZ PAPATYA ÇAYINI NE ZAMAN İÇECEĞİMİZİ BİLİRİZ'

"Türkiye'de yapılan her işe karşı çıkmayı, takoz koymayı, yalan ve iftiraya engel olmayı maharet sanan bir kesim bulunduğunu" söyleyen Erdoğan, "Kimdir bu? CHP. Meslekleri budur. Geçmişte köprülerden tünellere, havalimanlarından fabrikalara, savunma sanayi projelerinden sessiz devrimlerimize kadar her konuda bu kesimin şirretçe yürüttüğü kampanyalara maruz kaldık. Vaktimizin ve enerjimizin bir kısmını iş yapmaya, bir kısmını da mecburen bu işlerin önünü tıkamaya çalışanlarla mücadeleye ayırdık. Şimdi de Kanal İstanbul'un önünü kesmeye çalışıyorlar. Bay bay Kemal, kesemeyeceksin" ifadesini kullandı.

Murat Dilmener ve Pakize Hanım hastanelerinin, Covid-19 salgını döneminde üç ayda tamamlandığını belirten Erdoğan, isim vermeden İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'e "Hanımefendi, senin aklın bu işlere ermez. Biz papatya çayının ne zaman içileceğini de biliriz ama sana da rezeneyi tavsiye ederiz. Onun için kiminle uğraşacağını çok iyi bilmen lazım. Biz 'Eşek ölür kalır semeri, insan ölür kalır eseri.' diyerek bu yolda yürüdük" dedi.

Seçmenden sandığa giderken cumhurbaşkanı adaylarına ve ittifaklara bakmalarını isteyen Erdoğan, "Yüksek Seçim Kurulu, 4 cumhurbaşkanı adayının kesin listesini açıkladı. Bir tarafta bölücülerin 'Yürü Kemal'i' var. Öte tarafta 'Gel Muharrem' bulunuyor. Beri taraftakini saymaya gerek bile yok. Tabii bir de ömrünün son 40 yılını belediye başkanı, başbakan, cumhurbaşkanı olarak ülkesine ve milletine hizmete adamış, Türkiye'nin demokrasisine ve ekonomisine çağ atlatmış bir kardeşiniz var" diye konuştu. (HABER MERKEZİ)