Erdoğan, Enver Paşa'yı andı: Türk-İslam ittihadının büyük mücahidi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kabine toplantısı sonrası basın açıklaması yaptı. Takas operasyonu için MİT'i kutlayan Erdoğan "Türk-İslam ittihadının büyük mücahidi Enver Paşa'yı rahmetle yad ediyorum.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan başkanlığındaki Kabine toplantısı sona erdi.

Külliyesi'nde 3 saat 20 dakika süren toplantının ardından kameraların karşısına geçen Erdoğan, gündeme ilişkin açıklamalar yaptı. 

'CİHAD SIRASINDA ŞEHİT DÜŞEN ENVER PAŞA...'

Konuşmasının sonunda ölüm yıldönümünde Enver Paşa'yı anarak "Malumunuz dün Tacisitsan'da Pamir Dağları'nda işgalcilere karşı yürüttüğü cihad sırasında şehit düşen Teşkilat-ı Mahsusa'nın kurucusu, Enver Paşa'nın şehadetinin 102. yıldönümüydü. Ömrü harp meydanlarında geçen, son nefesini savaş meydanında veren Türk-İslam ittihadının büyük mücahidi Enver Paşa'yı bu vesileyle bir kez daha rahmetle yad ediyorum" diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şöyle: 

'BAŞTA AMERİKA, BATILI AKTÖRLER SİYONİSTLARİN ESİRİ OLMUŞ'

- Rusya-Ukrayna savaşının sona erme ihtimali ufukta görünmüyor.

- Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye'nin şehit edilmesiyle Gazze krizinde yeni bir sınır aşıldı. Netanyahu yönetiminin kural tanımaz tavrı bölgemizi krizle karşıya bıraktı.

Ateşkes görüşmelerinden sonuç çıkmadı. Hamas'ın yapıcı politkasına rağmen Netanyahu yönetimi Gazze'deki ateşi tüm bölgeye yaymak için her yolu deneyecek.

- Soykırım davasına müdahil olmak için çarşamba günü somut adım atıyoruz. Lahey'de Adalet Divanı'na dosyaları teslim edeceğiz. 

- Amerika başta olmak üzere Batılı aktörler, ne yazık ki İsrail'in ve bir avuç fanatik siyonistin esiri olmuş durumda.

- Devlet adamı olmak yerine klavye soytarılığına özenenlere şunu söylemek isterim, 'Bayrağımıza ve bağımsızlığımıza dil uzatan sosyal medya şarlatanlarını rahatsız etmeyi sürdüreceğiz.' Gözünü kan bürümüş soykırım şebekesi ne yaparsa yapsın Türkiye'nin ve Türk milletinin, Filistin halkıyla dayanışmasını engelleyemeyecektir. Masumların gözyaşı üzerinden ikbal devşirmeye heveslenenler, ne kadar büyük bir gaflete düştüklerini er ya da geç anlayacaklardır. Güçlü Türkiye inşallah bölgemizde barışın teminatı olacaktır. Tarih boyunca mazlumların sığınağı olan ülkemiz kimsesizlerin, kimsesi olma vasfını koruyacaktır.

- İsrail'le dış ticaret işlemlerini durdurduğumuz bir dönemde böyle bir orana ulaşmamız ayrıca takdire şayandır. Buradan milletimin huzurunda açıkça ifade ediyorum. Türkiye mevcut İsrail hükümetini ateşkese zorlamak ve insani yardımların Gazze'ye kesintisiz girişimini temin etmek amacıyla aldığı bu kararın sonuna kadar arkasındadır. İhracatçılarımızın da kendilerine yeni pazarlar bularak burada yaşanan kaybı telafi ettiklerini görmekten memnuniyet duyuyoruz. Hemen her şeyin bir şekilde telafisi olur ama Filistinli mazlumlara sırtını dönmenin telafisi olmaz.

'YENİ PAKETLERLE İŞ DÜNYAMIZI DESTEKLEMEYE DEVAM EDECEĞİZ'

- Haziran itibarıyla enflasyonda başlayan düşüş süreci, temmuzda biraz daha belirginleşti. Yıllık enflasyon, en yüksek seviyesine göre 13,7 puan geriledi. Önümüzdeki aylarda bu eğilim, hızlanarak devam edecek. Sene sonunda enflasyonu hedeflerimizle uyumlu oranlara mutlaka indireceğiz. Amacımız, enflasyonu düşürerek kalıcı refah artışını sağlamaktır. Küresel ekonomide son 4 yıldır devam eden fırtınalı seyir, gelişmiş ülkeler dahil hepimizi zorluyor.

- 'Önümüzdeki dönemde iyi çalışılmış, Türkiye ekonomisine katkı yapacak yeni paketlerle iş dünyamıza destek vermeyi sürdüreceğiz.

MUHALEFETE: ABSÜRT BAHANELERLE BORÇTAN KAÇMA...

- Muhalefetin buram buram popülizm kokan ülkeye faydadan çok zarar getirecek afaki söylemlerine prim vermeyeceğiz. Onlar konuşmayı meydanlarda atıp tutmayı çok sever. Ama iş verilen sözleri tutmaya gelince ara ki bulasın. SGK'ya olan birikmiş borçlarını dahi ödemeyen dahası absürt bahanelerle bu borçtan kaçmanın yollarını arayan bir zihniyetten ne memlekete, ne de şehirlerimize hiçbir hayır gelmez. Vatandaşlarımdan, muhalefetin karamsar, kötümser, moral bozmayı amaçlayan açıklamalarına itibar etmemelerini 22 yıllık tarihi başarılarla dolu hükümetimize güvenmeye devam etmelerini bekliyorum. 

'TAKAS OPERASYONU'

- Amerika, Almanya, Polonya, Slovenya, Norveç, Rusya, Belarus cezaevlerindeki 26 kişinin değişimi hiçbir pürüzle karşılaşılmadan dünyaya örnek şekilde yapıldı. 

İnsani boyutunun ötesinde Türkiye'nin kilit rolünü tescilleyen bu önemli takas operasyonunda kritik rol üstlenen MİT ve MİT mensuplarımızı tebrik ediyorum. 

 

(HABER MERKEZİ)