Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Akşener'e: Yolun açık olsun

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Meral Hanım, zulüm 1453'te başladı diye duvarlara yazanları nasıl savunuyorsun? Meral Hanım işte sen bu Gezicilerle berabersin. Yolun açık olsun” dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rize'de AK Parti Genişletilmiş İl Danışma Toplantısı'nda konuşma yaptı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun hedef alan Erdoğan, “Çukur eylemlerinde bölücü örgütün şehir eşkiyalarına arkadaşları diyerek, adeta teröriste canlı kalkan olanları gördük. Kimdi bu, ana muhalefetin başı. 15 Temmuz gecesi tankların tepesine çıkmak yerine, tankların arasından sıvışanları gördük. Kimdi bu ana muhalefetin başındaki Bay Kemal” diye konuştu.

Erdoğan, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener içinse “Ne diyor Meral Hanım? Bizans'ı kalkıp fethetmiş? Kim, şu anda İstanbul'un belediye başkanı. Zulüm 1453'te başladı diye duvarlara yazanları, Meral Hanım nasıl savunuyorsun? Nasıl onlarla beraber aynı yola giriyorsun? Meral Hanım işte sen bu Gezicilerle berabersin. Yolun açık olsun. Biz yolumuzu iyi belirledik” dedi.

Erdoğan'ın açıklamasından satır başları şöyle:

CUMHURİYET MİTİNGLERİ ADI ALTINDA DARBE ÇAĞRISI YAPTILAR: Geçen ay partimizin 20'nci kuruluş yıl dönümünü geride bıraktık. Artık hiçbir şey eskisi gibi olmayacak diyerek çıktığımız bu zorlu yolculukta 20 yıldır alnımız ak, başımız dik bir şekilde yürüyoruz. Bu süreçte hangi badireleri atlattığımızı, bu salonda bulunan partimizin emektarları gayet iyi biliyor. Gazete kupürleri üzerinden partimizi kapatmaya kalktılar, cumhurbaşkanı seçilmemizi engellemek için 367 garabetini ortaya attılar, cumhuriyet mitingleri adı altında alenen darbe çağrısı yaptılar.

SOKAK TERÖRÜYLE İNSANIMIZI BİRBİRİNE DÜŞÜRMEK İSTEDİLER: Terör örgütlerini üzerimize salarak ülkemizi kaosa sürüklemeye çalıştılar. Gezi olaylarında sokak terörüyle insanımızı birbirine düşürmek istediler. 17-25 Aralık'ta emniyet-yargı teşkilatları, 15 Temmuz'da ordumuz içindeki hainleri harekete geçirerek darbe yapmaya kalktılar. Ekonomimize yönelik saldırılardan çukur eylemlerine kadar envai çeşit saldırı ile karşı karşıya kaldık. Hamdolsun hepsinin üstesinden geldik.

MUHALEFETİN ÇAPSIZLIĞINA DA TANIK OLDUK: Allah'ın yardımı, milletimizin desteğiyle tüm oyunları birer birer bozduk. Bu zorlu süreçte muhalefetin çapsızlığına, riyakarlığına, vesayet özlemine de birçok kez şahit olduk. Cumhurbaşkanlığı seçiminde demokrasiye sahip çıkmak yerine vesayetçilerin ağzıyla konuşan, milleti tehdit eden, meclisi tehdit eden darbe heveslileri gördük. Sandıkta bileğini bükemediği partinin kapatılması için “Ankara'da yargıçlar var” diyerek mahkemeleri göreve çağıranları gördük.

ESNAFIN MALINI YAĞMALAYANLARI BAŞ TACI ETTİLER: “Genç subaylar rahatsız” manşetleriyle alenen darbe çığırtkanlığı yapan sözde gazeteler gördük. Gezi olayları sırasında polisimize kurşun sıkanları, caddeleri yakıp yıkan vandalları, esnafın malını yağmalayan çapulcuları baş tacı edenleri gördük. Milli iradeye yönelik bürokratik darbe girişiminde meclis kürsüsünü FETÖ'nün iftiralarına tahsis eden, miting meydanlarında FETÖ'cü alçakların avukatlığını yapanları gördük.

BAY KEMAL TERÖRİSTLERE ADETA KALKAN OLDU: Çukur eylemlerinde bölücü örgütün şehir eşkiyalarına arkadaşları diyerek, adeta teröriste canlı kalkan olanları gördük. Kimdi bu, ana muhalefetin başı. 15 Temmuz gecesi tankların tepesine çıkmak yerine, tankların arasından sıvışanları gördük. Kimdi bu ana muhalefetin başındaki Bay Kemal. Otel lobilerinde gizli saklı bir şekilde IMF komiserleriyle pazarlık yapanları gördük. Kimdi bu, Bay Kemal'in ekibi. Bunların başında CHP vardı, CHP adına söz söyleyen yalan terörü vardı.

HERKESLE İŞ TUTTULAR: Herkesle birlik oldular, herkesle iş tuttular, herkesin sözcülüğüne soyundular. Üç günlük siyasi değerleri için çiğnenmedik hiçbir değer bırakmadılar. Ama son 20 yıl içinde milletin, memleketin mazlumların yanında saf tutmadılar. 15 Temmuz'un ardından FETÖ'cüler için Ankara'dan İstanbul'a yürüyen Kılıçdaroğlu, tam 732 gündür evlatlarına kavuşma mücadelesi veren Diyarbakır Anneleri'nin bir kez olsun ziyaret etmedi.

CHP TRUVA ATI MİSALİ SİYASET KURUMUNU İÇERİDEN ÇÖKERTMEYE ÇALIŞIYOR: Ankara'dan İstanbul'a yürürken kimlerle kol kolaydılar. Terörden dolayı mahkumiyet giymiş ve tutuklanmış, bu insanlarla beraber oldular. Karşımızda iktidara muhalefeti ülkeye muhalefetle karıştıran mankurtlaşmış bir zihniyet var. Kadınlarımızın çoğunluğunu tahkir eden terbiyesizliğe bir imza atıyorlar. Parti teşkilatlarını saran taciz, tecavüz, arsızlık, yolsuzluk, hırsızlıkların üstünü örtmek için ülkemizdeki barış ve huzur ortamını dinamitlemekten çekinmiyorlar. Daha önceki antidemokratik müdahalelerde olduğu gibi CHP, bir Truva Atı misali siyaset kurumunu içeriden çökertmeye çalışıyor. CHP, nasıl 27 Mayıs'a giden yolu nasıl yalanlarıyla döşemişse bugün de aynısını nefret siyasetiyle yapıyor.

Z KUŞAĞI DİYORLAR, BÜTÜN KUŞAKLARI FETHEDECEKSİNİZ: Kapısı çalınmadık ev bırakmayacağız. Anneler, kadın kollarımız hele sizler kapısı çalınmadık ev bırakmayacaksınız. Şunu unutmayın kale içeriden fethedilir, onu fethedecek olan sizlersiniz. Gençler hani diyorlar ya Z kuşağı, bütün bu kuşakları siz fethedeceksiniz.

HİZMET DİYE MUSLUK AÇIYORLAR: Birileri Ankara'daki sırça köşklerinde yurtdışındaki mahfillerle el ele verip yüksek siyasetçilik oynarken biz milletimizle kucaklaşıyoruz. Başkaları hizmet diye musluk açarken, temel atmama törenleri yaparken, temeli atılmış projelerin üzerine beton dökerken, biz 81 vilayetimizin her bir köşesine eserlerimizle mührümüzü vuruyoruz.

MERAL HANIM SEN BUNLARLA NASIL AYNI YOLDA OLURSUN? Birileri Bizans benzetmeleri ile yeni fitneler, yeni senaryolar peşinde koşarken biz 84 milyonun kardeşliğini, birlik ve beraberliğin savunuyoruz. Ne diyor Meral Hanım? Bizans'ı kalkıp fethetmiş? Kim, şu anda İstanbul'un belediye başkanı. Yahu biz İstanbul'da şunu görmedik mi? Zulüm 1453'te başladı diye duvarlara yazanları, Meral Hanım nasıl savunuyorsun? Nasıl onlarla beraber aynı yola giriyorsun? Bizans olayını bu şekle dönüştüren ve zulüm 1453'te başladı ifadesini kullananlarla beraber nasıl oluyorsun? Meral Hanım işte sen bu Gezicilerle berabersin. Yolun açık olsun. Biz yolumuzu iyi belirledik, bizim yolumuz onların gittiği yol değil. Ya Bizans beni alır ya Bizans beni alır, bu akide bizimdir, onların değil. Bunu Ayasofya'nın açılışıyla ispat ettik. Onlar isse Ayasofya'nın nasıl kapalı kalır diye gayret etti. Biz gayretimizin neticesini Allah'tan aldık. (HABER MERKEZİ)