D Grubu'nda sürpriz lider: Türkiye'nin muhtemel rakibi belli oldu

EURO 2024 D Grubu'nda Avusturya, Hollanda'yı 3-2 yendi ve lider olarak son 16 turuna yükseldi. Türkiye, grubunu ikinci tamamlarsa Avusturya ile eşleşecek.

Avusturyalı oyuncular attıkları golün ardından sevinç yaşadı. (Fotoğraf: Anadolu Ajansı)
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2024) D Grubu maçında Hollanda ve Avusturya karşı karşıya geldi. 

AA'nın haberine göre, Avusturya, 6. dakikada golü buldu. Malen, ceza sahası sol çaprazından Prass'ın ortasına yaptığı ters vuruşla topu kendi ağlarına gönderdi: 0-1.

47. dakikada Hollanda skoru eşitledi. Simons, kendi yarı sahasından rakip ceza alanı önüne kadar taşıdığı topu Gakpo'ya verdi. Ceza sahasındaki Gakpo, sağına çekerek rakibinden kurtardığı meşin yuvarlağı plase vuruşla filelere gönderdi ve Hollanda durumu 1-1 yaptı.

59. dakikada Avusturya tekrar öne geçti. Grillitsch, ceza sahasının sol tarafında son çizgiye inerek ortasını yaptı. Kale sahası önündeki Schmid'in kafa vuruşunda De Vrij'ın müdahalesine rağmen top filelere gitti: 1-2.

75. dakikada Hollanda skora denge getirdi. Weghorst'un ceza sahasında kafayla indirdiği topa düzgün bir vuruş yapan Depay, golü bularak durumu 2-2'ye getirdi. Maçın hakemi Kruzliak, VAR'dan (video yardımcı hakem) gelen çağrı üzerine pozisyonu inceledi ve golün geçerli olduğunu belirterek orta noktayı gösterdi.

80. dakikada Avusturya maçta 3. kez üstünlük yakaladı. Baumgartner'in güzel ara pasıyla ceza alanına koşu yapan Sabitzer, dar açıdan sert vuruşla topu ağlara gönderdi: 2-3.

Mücadele, Avusturya'nın 3-2 üstünlüğüyle sona erdi.

Bu sonuçla Avusturya, grupta 6 puanla lider olarak son 16 turuna kaldı. Grupta 4 puanla üçüncü olan Hollanda ise en iyi 4 grup üçüncüsü arasına girmeyi garantileyerek adını bir üst tura yazdırdı.

Türkiye, F Grubu'nu ikinci sırada bitirmesi halinde son 16 turunda Avusturya ile eşleşecek.

(SPOR SERVİSİ)