'Dallas Buyers Club' ve 'Big Little Lies' gibi yapımların yönetmeni Jean-Marc Vallée öldü

Son olarak, başrolünde Amy Adams'ın yer aldığı ve sekiz dalda Emmy adayı olan HBO dizisi "Sharp Objects"in yönetmen koltuğunda oturan Jean-Marc Vallée, 58 yaşında öldü.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - "Çılgın" (C.R.A.Z.Y.), "Sınırsızlar Kulübü" (Dallas Buyers Club) ve "Yaban" (Wild) gibi filmlerinin yanı sıra sekiz ayrı dalda Emmy ödülü kazanan "Big Little Lies" ve "Sharp Objects" gibi dizileriyle de tanınan yönetmen Jean-Marc Vallée, Kanada, Quebec City dışındaki kulübesinde öldü. 58 yaşındaki Kanadalı yönetmenin ölüm nedeni henüz açıklanmadı.

Variety'nin aktardığına göre, Vallée'nin yapımcı ortağı Nathan Ross yaptığı açıklamada, "Jean-Marc yaratıcılığı, özgünlüğü ve farklı şeyler denemeyi temsil ediyordu. Gerçek bir sanatçı ve cömert, sevgi dolu bir adamdı. Onunla çalışan herkes, sahip olduğu yetenek ve vizyonu görmeden edemiyordu. O benim için bir arkadaş, yaratıcı ortak ve bir ağabeydi. Çok özlenecek ama onun güzel stilini ve dünyayla paylaştığı etkileyici çalışmalarının yaşamaya devam edeceğini bilmek rahatlatıyor" ifadelerini kullandı. 

HBO da yönetmenin ölüm haberi üzerine, “Jean-Marc Vallée, her sahneyi son derece içten, duygusal bir gerçeklikle dolduran, parlak, kendini adamış bir sinemacıydı. Gerçekten olağanüstü bir yetenekti. Ayrıca oyuncuları yönetirken tüm benliğini ortaya koyan, son derece ilgili biriydi. Ani ölüm haberi karşısında şok olduk; oğulları Alex ile Émile’e, geniş ailesine ve uzun zamandır yapımcı ortağı olan Nathan Ross’a en içten taziyelerimizi sunuyoruz" dedi. 

1995 yılında ilk uzun metrajlı filmi "Liste Noire"yi yöneten Jean-Marc Vallée'nin imza attığı yapımların arasında "C.R.A.Z.Y.," "The Young Victoria", "Café de flore", "Dallas Buyers Club", "Wild", "Demolition" gibi filmlerin yanı sıra sekiz ayrı dalda Emmy ödülü kazanan "Big Little Lies" dizisi de yer alıyor. Son olarak, başrolünde Amy Adams'ın yer aldığı ve sekiz dalda Emmy adayı olan HBO dizisi "Sharp Objects" ile izleyicilerle buluşan yönetmenin isimsiz bir film projesinin hazırlığında olduğu biliniyordu. (KÜLTÜR SANAT SERVİSİ)