Dans eden 'Papa' gerçek mi?

Sosyal medyada paylaşılan bir videoda dans eden kişinin bir rahip olduğu iddia edildi. Videoya ilişkin yapılan inceleme ise bu kişinin 'Papa Popó' karakterini canlandıran bir oyuncu olduğunu gösterdi.

Görsel: Teyit.
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Sosyal medyada yayılan bir videoda dans eden kişinin gerçek bir rahip olduğu ileri sürüldü. Video üzerine yapılan inceleme ise gerçeğin farklı olduğunu ortaya koydu.

Doğrulama platformu Teyit.org'un aktardığına göre, videodan alınan görseller Google’ın görsel arama servisiyle araştırıldığında videoyla ilgili pek çok bilgiye ulaşmak mümkün. Videoda görünen kişinin aynı etkinlikte kaydedilen videosunun daha uzun bir versiyonuna da ulaşılabiliyor. Videoda görünen kişinin gerçek adı Inácio Falcão. Inácio, oyuncu ve animatör olarak çalışıyor ve çeşitli etkinliklere Papa Popó adını verdiği bir karakterle katılıyor. Oyuncunun herhangi bir dini kurumla ilişkisi olduğuna kanıt yok. 

PAPA POPO, PAPA DO FORRO'YA DÖNÜŞÜYOR

Inácio’nun aktardığına göre Papa Popó karakteri, Brezilya’nın Caruaru bölgesinde düzenlenen São João festivalinde animatör olarak çalıştığı dönemde ortaya çıkmış. Karakter, katıldığı organizasyonlara göre çeşitli performanslar sergiliyor. Yıl boyunca Papa Popó karakteriyle düğünler başta olmak üzere pek çok etkinliğe katılan oyuncu, haziran ayındaki festivaller sırasında turistleri eğlendirmekten sorumlu Papa do Forró’ya dönüşüyor. Forró, Brezilya'nın kuzeydoğusundaki kırsal bölgelerdeki müziklerin genel adı.

Papa do Forró, bu etkinlikler sırasında katılımcılarla dans dahil pek çok gösteri yapıyor. Çeşitli organizasyonlardaki performanslarına kendi sosyal medya hesaplarından ulaşılabiliyor.

BAŞKA ÜLKELERDE DE PAYLAŞILMIŞ

Inácio Falcão’nun videoları, gerçek bir din görevlisini gösterdiği sanılarak Türkiye gibi pek çok ülkede de paylaşılmış. Hindistan’da videoyu gerçek sanarak paylaşan bir sosyal medya kullanıcısı ise Temmuz 2023’te gözaltına alınmış. Ancak, yapılan incelemenin gösterdiği üzere, videoda görünen kişi bir din görevlisi değil, oyuncu. 

(DIŞ HABERLER SERVİSİ)