Dardanel'de zehirlenen 60 işçi hastaneye gönderilmedi

DİSK Gıda-İş Genel Başkanı Seyit Aslan, Dardanel'de çalışırken zehirlenen 60 işçinin hastane yerine eve gönderildiğini açıkladı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Dardanel fabrikasında gece vardiyasında çalışan 60 işçinin zehirlendiğini duyuran DİSK Gıda-İş Genel Başkanı Seyit Aslan, bu işçilerin hastaneye götürülmesi gerekirken eve gönderildiğini açıkladı. Sağlık Bakanlığına konu hakkında inceleme başlatılması çağrısı yapan Aslan, "İş yerinde işçi sağlığı ve işçi güvenliğinin alınması patronların insafına bırakılamaz. İşçi arkadaşlarımızın yaşayacağı her türlü olumsuzluktan Dardanel yönetimi sorumlu olacaktır" dedi.

DİSK Yönetim Kurulu Üyesi ve Gıda-İş Genel Başkanı Seyit Aslan'ın Twitter hesabından yaptığı açıklama şöyle:

"Dardanel'de sorunlar ve skandallar bitmiyor. Salgında işçileri yurtlarda karantina altında çalıştırarak üretimi her koşulda sürdüren işletme dün gece temizlikte kullanılması gereken bir kimyasal sonucunda gece vardiyasında 60 işçi zehirlendi.

Dün gece zehirlenmede işçileri hastaneye götürmek yerine, işçiler evlerine gönderildi, sonra fenalaşan işçiler olunca tekrardan tüm işçiler hastaneye çağrıldı. @saglikbakanligi bu konuda bir inceleme başlatmalı ve kullanılan kimyasalın ne olduğu açığa çıkarılmalı.

Yaşanan bu zehirlenmeden dolayı işçi arkadaşlarımıza geçmiş olsun diyoruz. İş yerinde işçi sağlığı ve işçi güvenliğinin alınması patronların insafına bırakılamaz. İşçi arkadaşlarımızın yaşayacağı her türlü olumsuzluktan Dardanel yönetimi sorumlu olacaktır."

Etiketler dardanel disk